Wie is de Mol S19: de leader ontrafeld

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Nog geen minuut duurt de leader van Wie is de Mol – het filmpje dat een paar weken vóór de start van seizoen 19 werd vrijgegeven. Daaruit valt al een hoop op te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=NkElA0_oOKU&feature=youtu.be

Brug (aflevering 1)
In het noordwesten van Colombia ligt de Puente de Occidente (op anderhalf uur rijden van Medellín), een opvallende loopbrug over rivier de Cauca. Bij deze opdracht is nog geen kandidaat naar huis gestuurd, we zien namelijk tien kandidaten de brug op rennen (seconde 9). En we zien kandidaat Rick Paul van Mulligen bij de reling staan (seconde 10), druk in de weer met een opdracht (haalt hij daar een geldbedrag uit het water?!).


Persfoto
Vooraf verspreidde AVROTROS een persfoto van de kandidaten bij elkaar op een pleintje. Op wieisdemol.com heeft ene Molzkovicz uitgezocht waar de groepsfoto is gemaakt: in Parque La Chinca in het stadje Santa Fé de Antioquia. Die informatie klopt als een bus, het is ook vlakbij de bekende brug die we beschreven.


Wanneer we met Google Street View van daaruit verder zoeken, komen we al snel op plekken waar de camerashots van de kandidaten uit de leader zijn gemaakt. In het straatje Carrera 13 bijvoorbeeld, daar staat Evelien de Bruijn tegen een muur. Evi Hanssen staat naast wat takken direct naast het pleintje bij Parque La Chinca.
Dansers
Twee huizenblokken verder, het pleintje aan Calle 10 bij Catedral Basílica de la Inmaculada Concepción, is de locatie voor het dansspel met een mariachiband (seconde 26).


Het pleintje is onlangs opgeknapt (in Google Street View staan oude beelden), onder meer met nieuwe bestrating en lantaarns. Dit pleintje is de locatie voor het spel met de dansers. Het dansspel zit dus ook aan het begin van de serie, als de club nog compleet is en geen enkele kandidaat is afgevallen (immers in hetzelfde dorp gefilmd als de groepsfoto waar iedereen nog op staat). Het shot van boven is ongeveer zo gefilmd dat de bovenkant van het kader ook echt het noorden is. De lange schaduw van de straatverlichting, wijzend naar het oosten, duidt erop dat dit shot vlak voor zondondergang is gedraaid.


Hetzelfde pleintje is trouwens ook de plek voor het groepsshot van de kandidaten helemaal aan het einde van de leader (seconde 48) – een ander pleintje dan op de persfoto dus. Deze 360-foto laat de dansplek en het pleintje van het groepshot zien.

 

Wie is de Mol? S19, vanaf 5 januari 2019 op NPO

Lees ook