Welcome to Earth

Welcome to Earth S01E01: verwonderen met Will Smith

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Acteur en komiek toont onbekend natuurschoon in fijne reeks.

In Welcome to Earth is het de taak van Will Smith om ‘de grootste wonderen van de aarde te tonen’ en ‘de meest verborgen geheimen’. In de door Darren Aronofsky (Requiem for a Dream, 2000) geregisseerde openingsaflevering stapt de acteur voor de kust van de Bahama’s in een gele onderzeeër. Met ook een marine bioloog en een schipper aan boord daalt het gevaarte af naar 1000 meter diep; naar een duistere wereld die geheel onverwacht zeer kleurrijk blijkt te zijn. Want zelfs op de bodem van de oceaan is een hoop te zien en te ontdekken.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Tussendoor vult Smith de stiltes met zijn kenmerkende grappen. Zo doopt hij een onderzeese klif om tot ‘fresh peak’ terwijl hij zich oprecht verwondert over al het natuurlijk schoon. Beelden van de expeditie van Smith worden vervolgens afgewisseld met beelden die elders op de wereld in de duisternis zijn geschoten: nabij een waterval in Brazilië, in een oerbos in de Verenigde Staten en in een baai in Puerto Rico. Overal barst het in het donker van het leven. En de ontdekking van een zogeheten maanboog (een regenboog veroorzaakt door maanlicht) is misschien wel de kroon op de aflevering.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Welcome to Earth laat in de eerste aflevering zien wat we nog niet zagen. Misschien wel met het achterliggende idee dat we echt niet naar de ruimte hoeven om ongerepte werelden te ontdekken. Die zijn er op aarde genoeg. De natuurreeks is in dat opzicht een exponent van wat ontdekkingsreiziger Jacques Cousteau in zijn films ook deed: de kijker deelgenoot maken van het onbekende. Daar slaagt Welcome to Earth dan ook volledig in.

Welcome to Earth S01, vanaf 8 december 2021 op Disney+

Lees ook