Wedding Season

Wedding Season: precies wat je verwacht

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Ondanks een sympathieke cast, kiezen de makers steevast voor clichés in plaats van creativiteit.

Foto credits: Ken Woroner

Eigenlijk heeft Asha (Pallavi Sharda, Beecham House) niets om zich voor te schamen. Oké, ze gaf zowel een goed betalende baan als een verloofde op, maar ze doet nu wel iets waar echt haar hart ligt: het regelen van microkredieten voor ondernemende jonge vrouwen in landen buiten Amerika. Maar haar moeder (Veena Sood) ziet maar één ding: een dertigjarige, ongehuwde Indiase vrouw. Want wat is een bevredigende baan in vergelijking met een echtgenoot? Werk is maar voor even; de huwelijksband, zo stelt de hindoestaanse traditie, gaat zeven mensenlevens mee.

https://www.youtube.com/watch?v=xqqTL91J1lo

Dus heeft haar moeder voor Asha een profiel aangemaakt voor Indiase vrouwen die een echtgenoot zoeken. Ze haalt het profiel er alleen onder één voorwaarde af: als Asha belooft alle bruiloften waarvoor ze dit seizoen zijn uitgenodigd ook daadwerkelijk te bezoeken, én één keer afspreekt met Ravi (Suraj Sharma, Life of Pi).

Hun eerste ontmoeting verloopt zoals verwacht. Dan bedenkt Asha een meesterplan: wat als ze tijdens de bruiloften doen alsof ze echt een stel zijn? Dan zijn ze allebei in ieder geval voor één seizoen van hun bemoeizuchtige ouders af. En wat kan daar nu fout bij gaan?

Wat er daarna gebeurt laat zich eveneens makkelijk uittekenen. Van de onverwachte toenadering en de opgeblazen misverstanden, tot de sentimentele publieke wederzijdse spijt- en liefdesbetuigingen. Ook wat betreft het inkijkje in een hindoestaanse familie kiezen regisseur Tom Dey (Shanghai Noon, Failure to Launch) en scriptschrijfster Shiwani Srivastava steevast voor clichés in plaats van creativiteit.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Dat deze romkom desondanks toch redelijk makkelijk te verteren is komt door de acteurs, en dan vooral Suraj Sharma (ook al sympathiek als goede vriend en barman Sid in How I Met Your Father). Waar Asha vaak wordt overmand door twijfels, is Ravi een baken van positiviteit.

Wedding Season, vanaf 4 augustus 2022 op Netflix

Lees ook