We Hunt Together

We Hunt Together S01E01-02: mysterieuze sfeer

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Twee detectives zitten in Londen een moordend duo op de hielen, in gemankeerde maar aangename thriller.

Foto credits: BBC

Hij is een vluchteling en werkt als toiletmeneer in een nachtclub. Zij slijt haar dagen bij een sekslijn waar ze mannen vertelt wat ze willen horen. Hij is getraumatiseerd doordat hij in een oorlog in Afrika vocht; zij bedenkt tijdens haar telefoongesprekken allerlei curieuze onderwerpen, zoals ‘naar sperma geurende’ kaarsen. Kortom: Baba (Dipo Ola) en Freddy (Hermione Corfield) zijn geen typische, kleinburgerlijke mensen. Bovendien vinden ze elkaar in hun excentriciteiten. Met bloederige gevolgen: de twee ontpoppen zich al snel als een moordend duo, achternagezeten door een ander duo: detective Lola Franks (Eve Myles) en haar baas Jackson Mendy (Babou Ceesay).

https://www.youtube.com/watch?v=eVR3QRL98X0

We Hunt Together is in die zin een klassiek kat-en-muisspel dat bij vlagen doet denken aan Killing Eve. Freddy en Baba jagen op mensen; Franks en Jackson jagen op moordenaars. Overigens kan Franks het niet goed met haar superieur vinden: hij werkte ooit bij de politie bij een anti-corruptie-eenheid en is misschien wel een diender die af en toe klikt. Toch wil de welbespraakte Mendy zijn nieuwe collega goed leren kennen en voor zich winnen, en dus toont hij van begin af aan zijn engelengeduld. Showrunner Gaby Hull werkt in die zin vanuit een overzichtelijke invalshoek, hoewel dat niet altijd even goed te zien is.

Zo is de eerste aflevering onoverzichtelijk en chaotisch, omdat ze de vorm – een gefragmenteerde verhaalstructuur – niet iets te ver doorvoert. Gelukkig moet We Hunt Together het vooral hebben van een mysterieuze sfeer. Denk aan een door neonlicht overgoten Londen met steegjes waar nare dingen gebeuren. De klinische mise-en-scène roept, net als het soms lijzige maar aangename verteltempo, gek genoeg ook in positieve zin gelijkenissen op met American Gods (2017-). Misschien wel omdat We Hunt Together af en toe net als die fantasyreeks wat onbestemd en cartoonesk oogt, met scènes waarin groteske grappen de serieusheid doorbreken.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Hulls toon is kortom behoorlijk onderscheidend. En de eerste twee afleveringen smaken naar meer.

We Hunt Together S01, vanaf 1 augustus 2022 bij Ziggo Movies & Series

Lees ook