Wakker worden

Wakker Worden!: herkenbare tafereeltjes in hapklare brokken

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

In de korte afleveringen worden op luchtige wijze de beslommeringen van een gezin met opgroeiende kinderen belicht.

RTL en Videoland presenteren Wakker Worden!, een zogenoemde short-form-serie. In de korte afleveringen worden op luchtige wijze de beslommeringen van een gezin met opgroeiende kinderen belicht.

De serie is geschreven door schrijfster en columniste Roos Schlikker en bestaat uit twintig afleveringen van zes minuten. De hoofdrollen worden gespeeld door Tina de Bruin (moeder Karin), Tjebbo Gerritsma (vader Ronald) en Marjolein Keuning (Barbara, de vrijgezelle zus van Karin). De ouders (met name Karin) hebben vaak hun handen vol aan de opvoeding van hun kinderen Pien (15), Suus (12) en Boris (8).

De ochtenden zijn telkens het startpunt van de aflevering, en dan wordt ook meteen duidelijk welk onderwerp aangesneden gaat worden. Denk aan het gebruik van mobieltje, of  – zoals in de eerste aflevering – het gebruik van voorbehoedsmiddelen. Moeder en dochter die samen condooms gaan kopen? Ja, dat levert natuurlijk licht-gênante situaties op.

Echt opmerkelijk zijn de beslommeringen van het gezin niet. Ook in dit wel heel erg doorsnee gezin (blank, middenklasse, in een nieuwbouwwoning in een nieuwbouwwijk) is het vaak hectisch, hebben de kids weleens ruzie, en is opvoeden een fulltime job. Maar ‘Wakker Worden!’ is wel een vlotte, vaak herkenbare serie, die soms grappig is, maar eigenlijk ook een tikkeltje braaf. Kortom: herkenbare huiselijke tafereeltjes in hapklare brokken.

Wakker Worden!, vanaf 7 november op Videoland

Lees ook