Virgin River

Virgin River S04E01: smeuïg en onbedoeld hilarisch

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Mel en Charmaine zijn zwanger. Maar is Jack de vader? Het kleine leed intrigeert een stuk meer dan het grote leed in vierde deel van aanstekelijk Amerikaans melodrama.

Annette O’Toole is er weer helemaal bij als Hope McCrea, de burgemeester van het paradijselijke Virgin River. Dat ging vorig seizoen even niet vanwege covidrestricties, maar Hope, die door een auto-ongeluk hersentrauma opliep, is ‘weer bijna de oude’. Lilly (Lynda Boyd) is er daarentegen ook weer, opgestaan uit de dood – begint Virgin River op Six Feet Under (2001-2005) te lijken? Nee hoor. De belangrijkste verhaallijn is dat Mel (Alexandra Breckenridge) ein-de-lijk zwanger is. Tegen haar lover Jack (Martin Henderson) bekent ze dat ‘het ditmaal echt goed voelt’. Maar van wie is het? Mel had seks met Jack maar liet zich in Los Angeles bevruchten met het sperma van haar overleden echtgenoot Mark (Daniel Gillies).

https://www.youtube.com/watch?v=iEj_9ERbXbw

Jack geeft aan dat het hem ook niet uitmaakt; Mel ís de liefde van z’n leven. Zijn onbedoeld hilarische nachtmerries vertellen niettemin een ander verhaal – en daarin krijgen we ook Mark te zien. Virgin River is wat dat betreft een mooi voorbeeld van het gegeven dat mensen niet altijd zeggen wat ze denken of voelen. Ook wordt de focus in het nieuwe seizoen opnieuw verlegd naar die andere kwestie: wie schoot Jack neer. In de eerste aflevering prevelt hij een naam. Dat facet – wapengeweld; het gevangeniswezen – van Virgin River voelt echter vanaf het begin al aan als obligaat. We willen meer gekibbel. Bovendien is Charmaine (Lauren Hammersley) ook zwanger. Van Jack?

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Aangezien Jack nu al behoorlijk zenuwachtig is over de situatie is het heerlijk speculeren hoe acteur Henderson zal reageren als Mel en Charmaine eenmaal zijn bevallen. Zal hij in het luchtledige staren? Overdonderd zijn? Teleurgesteld? Buiten kijf staat dat in Virgin River het kleine leed een stuk meer intrigeert dan het grote leed.

Virgin River S04, vanaf 20 juli 2022 op Netflix

Lees ook