Video: SNL persifleert debat Trump en Clinton

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Alec Baldwin maakte het afgelopen weekend op de Amerikaanse televisie zijn debuut als Donald Trump. Bekijk het clipje uit Saturday Night Live nu online.

In tien minuten werd het anderhalf uur durende debat tussen presidentskandidaten Donald Trump (Alec Baldwin) en Hillary Clinton (Kate McKinnon) door de mangel gehaald. Zoals was te verwachten moest vooral Trump eraan geloven; de schrijvers van het programma lieten Baldwin verwijzingen maken naar onder meer zijn slecht werkende microfoon, zijn constante onderbrekingen en zijn vrouwonvriendelijke opmerkingen. De eerste aflevering van het 42ste seizoen van Saturday Night Live, gepresenteerd door actrice Margot Robbie, was de best bekeken seizoensopener in 8 jaar tijd. De laatste keer dat NBC met een eerste aflevering van Saturday Night Live zulke hoog kijkcijfers scoorde, was in het verkiezingsjaar dat Tina Fey voor het eerst gestalte gaf aan Sarah Palin.

Naast Baldwin als Trump, maakten in de seizoensopener ook Mike Day, Alex Moffat en de onlangs in opspraak geraakte Melissa Villaseñor voor het eerst in opwachting. Dat gebeurde in een eveneens politiek getinte sketch, waarvoor gastspeler Darrell Hammond weer een keer in de huid kroop van Bill Clinton. Curb Your Enthusiasm-acteur Larry David gaf daarbij opnieuw gestalte aan Bernie Sanders. Bekijk beide sketches hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=-nQGBZQrtT0

https://www.youtube.com/watch?v=oC4VXwFibWY

LAATSTE NIEUWS