Unforgotten S05

Unforgotten S05E01: spannende wisseling van de wacht

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Actrice Sinéad Keenan neemt moedig het stokje over van Nicola Walker als de nieuwe partner van Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) in complexe seizoensopener.

Foto credits: ITV

Actrice Sinéad Keenan stapt in het vijfde seizoen van Unforgotten in de voetstappen van haar collega Nicola Walker. Walkers personage Cassie Stuart kwam vorig jaar, na vier seizoenen, om het leven na een auto-ongeluk. Keenan speelt detective Jessie James, de nieuwe partner van Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar). En James blijkt een blaag. Ze behandelt Khan van meet af aan als voetveeg en als de twee op een zaak worden gezet (een skelet wordt gevonden in de schoorsteen van een huis dat wordt verbouwd) dan luistert ze amper naar Khans bespiegelingen. Daarmee lijkt showrunner Chris Lang te suggereren: lieve kijker, wees niet bang, James wordt geen kopie van Stuart.

https://www.youtube.com/watch?v=ck0vw8CsDjo

Bovendien blijkt er ook een reden te zijn voor James’ wanstaltige gedrag: ze vermoedt dat haar echtgenoot een affaire heeft. Tegelijkertijd is Khan in diepe rouw. Misschien wel omdat Stuart als een zus voor hem was, en Lang heeft altijd al uiteengezet hoezeer Unforgotten draait om familierelaties. Niettemin kunnen ze tijdens het werk hun grieven botvieren. Daarnaast introduceert Lang een junkie-echtpaar, een man op leeftijd en twee mensen die een restaurant runnen. Die zullen uiteindelijk allemaal aan elkaar gelinkt worden, en misschien ook wel aan het skelet. Tegen die tijd zal James Khan misschien ook voor vol aanzien.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

In die zin sorteert de zaak waaraan de twee dienders werken een louterend effect. Zodat ze privé misschien lekkerder in hun vel komen te zitten. Unforgotten is niet de eerste misdaadserie of whodunit waarin het niet per definitie draait om de daad (de moord) maar om relaties. Dat deed David Chase al in The Sopranos. Het is evenwel verfrissend om te zien hoe de privésituaties van James en Khan weerklinken in hun werk.

Unforgotten S05, vanaf 18 maart 2023 op BBC First

Lees ook