Tracks: The Coral, The Asteroids Galaxy Tour en Courtney Barnett

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe nummers moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie meest opvallende releases. Deze week: The Coral, The Asteroids Galaxy Tour en Courtney Barnett.

The Coral - Sweet Release

Ze braken ooit door dankzij het lieflijke indie-liedje ‘Dreaming of You’. Inmiddels heeft de Britse band The Coral alweer acht albums uitgebracht en komt nummer negen, Move Through the Dawn, er op 17 augustus aan. ‘Sweet Release’ is de eerste single, en die klinkt wat minder lief dan die eerste hit - de Britten geven lekker gas.

https://www.youtube.com/watch?v=FilKHDQwMoU

The Asteroids Galaxy Tour - Surrender

Ze zijn wellicht het meest bekend als de band van het liedje ‘The Golden Age’ uit de reclame van Heineken, maar The Asteroids Galaxy Tour heeft meer te bieden. De Deense band onderscheidt zich niet alleen met het opvallende stemgeluid van zangeres Mette Lindberg, maar ook door een fijne mix van funky pop, jazzy geluiden en elektronica.

https://www.youtube.com/watch?v=z1Y0o6liDQQ&feature=youtu.be

Courtney Barnett - City Looks Pretty

Ze is inmiddels een bekend gezicht, maar dat is een logisch gevolg van de drie ijzersterke singles die Courtney Barnett dit jaar uitbracht. Na ‘Nameless, Faceless’ en ‘Need a Little Time’ geeft de Australische zangeres ons met ‘City Looks Pretty’ nog een voorproefje op haar tweede album Tell Me How You Really Feel (releasedatum: 18 mei). En dat zou zomaar eens een tweede meesterwerkje kunnen worden.

https://www.youtube.com/watch?v=42XXZvrnHbM

Wil je onze eerdere suggesties nog eens terugluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify!

https://open.spotify.com/user/1117868119/playlist/00VdOESLiZooxHZTgPqWqn

Lees ook