Tracks: Spoon, Iggy Pop en Slowdive

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe nummers moet u deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie opvallendste releases. Deze week: Spoon, Iggy Pop en Slowdive.

Spoon - Hot thoughts
De Texaanse indieband Spoon is terug met het eerste nieuwe werk sinds het album They want my Soul uit 2014. In vergelijking met die plaat laat de groep de gitaren links liggen op ‘Hot thoughts’, de eerste single van het gelijknamige negende album. De plaat verschijnt op 17 maart.

https://www.youtube.com/watch?v=D6KFBFg5q1Y

Iggy Pop - Gold
Punkveteraan Iggy Pop slaat de handen ineen met producer Danger Mouse voor het nummer ‘Gold’. De track staat op de soundtrack van de gelijknamige speelfilm met Matthew McConaughey. Op ‘Gold’ laat Iggy Pop z’n punksound helemaal varen, en heeft hij een croonerig, donker stemgeluid dat bij vlagen aan Leonard Cohen doet denken.

https://www.youtube.com/watch?v=DpI9Cckh1tc

Slowdive - Star roving
Een langverwachte comeback: de Britse shoegazers van Slowdive brengen hun eerste single in 22 jaar (!) tijd uit. De groep, bekend om een dromerig rockgeluid (denk aan My Bloody Valentine en The Jesus & Mary Chain), ging in 1995 uit elkaar. In 2014 kwamen de heren wel weer bij elkaar, maar fans hebben alsnog drie jaar op nieuwe nummers moeten wachten.

https://www.youtube.com/watch?v=ogCih4OavoY&spfreload=10

Lees ook