Tracks: Pearl Jam, The Tallest Man on Earth en Blaudzun

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe nummers moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie meest opvallende releases. Deze week: Pearl Jam, The Tallest Man on Earth en Blaudzun.

Pearl Jam - Can’t Deny Me

Dat werd weer eens tijd: na vijf jaar is Pearl Jam terug met een nieuwe single. ‘Can’t Deny Me’, afkomstig van een zojuist aangekondigde nieuwe plaat, is een ouderwets politiek statement. We horen Eddie Vedder zingen over onderwerpen als Donald Trump en de Black Lives Matter-beweging. Pearl Jam staat op 12 juni in de Ziggo Dome en op 15 juni op Pinkpop.

https://www.youtube.com/watch?v=jsPaMIySktM

The Tallest Man on Earth - An Ocean

Singer-songwriter Kristian Matsson heeft geen zin meer om op traditionele manieren muziek uit te brengen. En dus is het nieuwe project When the Bird Sees the Solid Ground geen album, maar een manier waarop de zanger steeds losse liedjes uitbrengt. Hij voorziet ze telkens van een clip die hij zelf regisseert, en waarin hij zijn inspiratie achter de desbetreffende track uitlegt. ‘An Ocean’ is het eerste deel. Het nummer begint op 2:45.

https://www.youtube.com/watch?v=XSCEypk4JPg

Blaudzun - _islands

Met het album _UP_ brengt Blaudzun, het alias van Johannes Sigmond, op 7 april het sluitstuk van zijn Jupiter-trilogie uit. Voorafgaand aan deze single kregen we al een voorproefje op die plaat met ‘_hey now’, dat het schopte tot Topsong op Radio 2.

https://www.youtube.com/watch?v=VQZoe_i6Dp8

Wil je onze eerdere suggesties nog eens terugluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify!

https://open.spotify.com/user/1117868119/playlist/00VdOESLiZooxHZTgPqWqn

Lees ook