Tracks: Neko Case, Father John Misty en LUMP

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe nummers moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie meest opvallende releases. Deze week: Neko Case, Father John Misty en LUMP.

Neko Case - Bad luck

Een songtitel die klopt als een bus. Terwijl Neko Case aan het toeren was in Zweden, werd ze midden in de nacht gebeld met de mededeling dat haar huis in brand stond. Het leverde de inspiratie voor deze heerlijk sarcastische nieuwe single van de Canadese songwriter, bekend van haar bijdragen aan The New Pornographers.

https://www.youtube.com/watch?v=MnCRbKyn1KY

Father John Misty - Disappointing Diamonds Are the Rarest of Them All

Een flinke mond vol, de naam van deze nieuwe track van Father John Misty. Het alter ego van Josh Tillman brengt op 1 juni zijn vierde album God’s Favorite Customer uit, en hij deelde deze week twee nieuwe nummers. Op ‘Just Dumb Enough to Try’ horen we hem weer in een piano ballad, die vergelijkbaar is met het werk van zijn vorig jaar verschenen album Pure Comedy. Het meer opzwepende, rijker gearrangeerde ’Disappointing Diamonds Are the Rarest of Them All’ geniet onze voorkeur.

https://www.youtube.com/watch?v=1YFB3zEQ3iI

LUMP - Curse of the contemporary

De Britse singer-songwriter Laura Marling gaat onder de noemer LUMP de samenwerking aan met Mike Lindsay, één van de oprichters van Tunng. Voor dit project verruilt Marling haar folky geluid voor meer duistere, elektronische klanken. Het debuutalbum van het duo verschijnt op 1 juni.

https://www.youtube.com/watch?v=4MTyqoigiso

Wil je onze eerdere suggesties nog eens terugluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify!

https://open.spotify.com/user/1117868119/playlist/00VdOESLiZooxHZTgPqWqn

Lees ook