Elbow

Tracks: Elbow, Pussy Riot en Elvis Costello

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe nummers moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie meest opvallende releases. Deze week: Elbow, Pussy Riot en Elvis Costello.

Elbow - Golden slumbers
Het is ieder jaar weer een hele gebeurtenis in Engeland: de première van de kerstreclame van John Lewis. Het warenhuis laat steevast een bekende artiest een bekende cover spelen. In het verleden scoorde Lily Allen bijvoorbeeld een hit met haar versie van Keane’s ‘Somewhere only we know’. Dit jaar is het de beurt aan Elbow. De band uit Manchester was ambitieus en koos voor ‘Golden slumbers’ van The Beatles. En wat blijkt: zanger Guy Garvey trekt het nummer zeer knap naar zich toe.

https://www.youtube.com/watch?v=LMCuKltaY3M

Pussy Riot - Police state
Van het zachte Elbow naar het stekelige Pussy Riot. Hoewel, het Russische collectief is overgestapt van de snoeiharde punk naar de elektronische popmuziek. De boodschap van Pussy Riot is echter nog altijd even stevig: in dit verrassend catchy nummer spreekt de band zich uit tegen politiegeweld.

https://www.youtube.com/watch?v=oaZl12Z5P7g

Elvis Costello - You shouldn’t look at me that way
Het lijkt weer even alsof Elvis Costello weer samenwerkt met Burt Bacharach op ‘You shouldn’t look at me that way’. De Britse zanger, die al meer dan dertig albums uitbracht, nam het nummer op voor de soundtrack van de aankomende film Film Stars Don’t Die in Liverpool. Het croonerige nummer is de eerste release van Costello in vier jaar tijd.

https://www.youtube.com/watch?v=eVMPdFz43b0

Beluister alle besproken tracks op onze playlist op Spotify en abonneer!

https://open.spotify.com/user/1117868119/playlist/00VdOESLiZooxHZTgPqWqn

Lees ook