Editors

Tracks: Editors, David Byrne en Nathaniel Rateliff & the Night Sweats

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe nummers moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie opvallendste releases. Deze week: Editors, David Byrne en Nathaniel Rateliff & the Night Sweats.

Editors - Magazine

Een relatief moeilijke Editors-track, in vergelijking met de releases die de Britse band de afgelopen jaren uitbracht. De post-punkers werden bij het uitkomen van het vorige album In Dream beschuldigd van een te poppy geluid, en het zou zomaar kunnen dat de aankomende plaat Violence (9 maart) hier verandering in brengt.

https://www.youtube.com/watch?v=08h4wVssYJM

David Byrne - Everybody’s coming to my house

David Byrne is vooral bekend als frontman van Talking Heads, met successen als ‘Once in a lifetime’ en ‘Psycho killer’, maar ook de solocarrière van de Schots-Amerikaanse muzikant is indrukwekkend. In maart brengt Byrne met American Utopia zijn eerste plaat in zes jaar tijd uit, en eerste single ‘Everybody’s coming to my house’ bewijst dat we daar naar uit moeten kijken.

https://www.youtube.com/watch?v=euEgyXoOonk

Nathaniel Rateliff & the Night Sweats - You worry me

Met ’S.O.B.’ wist Nathaniel Rateliff verrassend genoeg een van de leukste liedjes van 2016 uit te brengen. Nieuwe single ‘You worry me’ is minder aanstekelijk dan die folkstamper, maar de track laat wel weer het mooie stemgeluid van de Amerikaan horen.

https://www.youtube.com/watch?v=qM7iLbFXQF8

 

Wil je onze eerdere suggesties nog eens terugluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify!

https://open.spotify.com/user/1117868119/playlist/00VdOESLiZooxHZTgPqWqn

Lees ook