Tracks: Courtney Barnett, Ryan Adams en Father John Misty

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Welke nieuwe nummers moet je deze week gehoord hebben? De Lagarde tipt de drie meest opvallende releases. Deze week: Courtney Barnett, Ryan Adams en Father John Misty.

Courtney Barnett - Nameless, faceless

Op haar debuutplaat uit 2015 verraste Courtney Barnett met haar spitsvondige teksten en lekkere grungy songs. Vorig jaar bracht ze een ingetogen plaat uit met Kurt Vile, maar nu is de Australische zangeres weer lekker aan het rocken. ‘Nameless, Faceless’ is de eerste single van het nieuwe album Tell Me How You Really Feel (releasedatum: 18 mei).

https://www.youtube.com/watch?v=HZZSYDhx0FI

Ryan Adams - Baby I love you

Een Valentijnssingle van Ryan Adams, dat is wat ons betreft een fijner cadeau dan een roos of een chocoladereep. De singer-songwriter kiest voor een stevige elektrische sound - die ver af ligt van zijn vorig jaar verschenen album The Prisoner. En ook dit doet Adams goed: wanneer hij van zijn ingetogen country afstapt, schrijft hij heerlijk Springsteen-achtige songs.

https://www.youtube.com/watch?v=TZ6ixMe32qg

Father John Misty - Mr. Tillman

Het grote kritiekpunt op Pure Comedy, het vorig jaar verschenen derde album van Father John Misty, was dat de plaat te veel rustige pianotracks bevatte. Blijkbaar heeft Mr. Tillman (want Father John vernoemde deze nieuwe single naar zichzelf) geluisterd naar die kritiek, en dus horen we hier weer een rijk bandnummer.

https://www.youtube.com/watch?v=n38R1JTEAPo

Wil je onze eerdere suggesties nog eens terugluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify!

https://open.spotify.com/user/1117868119/playlist/00VdOESLiZooxHZTgPqWqn

Lees ook