Top 10: NPO

 

De 10 beste programma’s op de NPO van deze week, in chronologische volgorde. Wij selecteerden vast wat kijktips.

(1) Van God Los
Maandag 16 oktober, NPO 3, 21:20 uur
Luis (Javier Guzman) is een junk in een afkickkliniek die een amour jou begint met de aan alcohol verslaafde moeder Simone. De regie is in handen van Eddy Terstall.

VanGodLos

(2) 40 dagen zonder seks
Dinsdag 17 oktober, NPO 3, 21:20 uur
Zes jonge mensen met een intensief seksleven krijgen de opdracht om zich veertig dagen lang in te houden op het gebied van de lust. Presentatie: Johan Eikelboom en Fajah Lourens.

40DagenZonderSeks

(3) 2Doc: Behind the altar
Woensdag 18 oktober, NPO 2, 22:55 uur
Historicus John Dickie duikt in het misbruikschandaal van de katholieke kerk in Behind the altar. Omstreden priesters, die verdacht worden van kindermisbruik, zijn ongestraft gelaten en nog steeds actief binnen de kerk. Dickie reist af naar Frankrijk, Italië en Argentinië, waar hij nieuwe schandalen ontdekt. De kindermisbruikcrisis blijkt verre van over.

Behind The Altar

(4) DWDD: Uitreiking Sonja Barend Award
Donderdag 19 oktober, NPO 1, 19:00 uur
Wie wint de negende Sonja Barend Award? Genomineerden voor de prijs voor het beste tv-interview van het jaar, een initiatief van de VARAgids, zijn Janine Abbring, Stef Biemans, Tijs van den Brink, Eva Jinek, Wilfried de Jong, Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw. Sonja Barend zelf reikt uit!

SBA

(5) Het Uur van de Wolf: Ashton Brothers
Donderdag 19 oktober, NPO 2, 22:55 uur
Portret van het variétegezelschap Ashton Brothers. De groep artiesten wordt gevolgd na het vertrek van Pepijn Gunneweg, een van de sleutelfiguren van het gezelschap. De Ashton Brothers zouden oorspronkelijk stoppen, maar besloten om toch door te gaan. Hoe vangen ze het afscheid op?

AshtonBrothers

(6) 40 jaar Bijlmerbajes
Vrijdag 20 oktober, NPO 3, 21:20 uur
De Bijlmerbajes sloot in 2016 haar deuren. Onder anderen de Heineken-ontvoerders, Volkert van der G. en maffiabaas Klaas Bruinsma zaten er opgesloten. Presentatrice Jojanneke van den Berge duikt in de geschiedenis van de inrichting. Lingerieshows, gijzelingen en kerstdiners: in de Bijlmerbajes kon alles. Inmiddels kan er overigens ook weer veel; van sauna tot escape room.

(7) 3Doc: #DJ
Zaterdag 21 oktober, NPO 3, 22:05 uur
Documentaire over DJ’s als supersterren. Bram Fedder (25) groeit op in een wereld waarin je jezelf beroemd kan maken op social media. Met een slim marketingplan zet hij zichzelf online neer als DJ Dram Fidder. Als de digitale wereld en zijn echte leven steeds verder uit elkaar beginnen te lopen, neemt de eenzaamheid toe.

DJ

(8) Heel Holland bakt (finale)
Zondag 22 oktober, NPO 1, 20:25 uur
Slot van het vijfde seizoen. Wie van de drie overgebleven kandidaten (Hans, Marjolein en Gwenn) mag zich de beste thuisbakker van Nederland noemen? De creaties van de bakkers worden beoordeeld door Robért van Beckhoven en Janny van der Heijden. Presentatie: André van Duin.

HHB

(9) Tegenlicht: YouTube-land
Zondag 22 oktober, NPO 2, 21:10 uur
Vloggers als Enzo Knol of MeisjeDjamilla zijn dé nieuwe voorbeelden voor jonge mensen. Welk verdienmodel gaat er schuil achter de enorme YouTube-wereld? Tegenlicht laat een aantal professionele YouTubers aan het woord. Ze leggen uit hoe ze zo succesvol geworden zijn, en geven hun visie op het medialandschap van de toekomst.

Enzo Knol

(10) Draadstaal
Zondag 22 oktober, NPO 3, 21:20 uur
Start van het nieuwe seizoen van Draadstaal. Komieken en presentatoren Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven kruipen wederom in de huid van typetjes als Fred en Ria, Joop en Leon in de snackbar en de Marokkaanse Sayid.

Draadstaal