Those Who Kill

Those Who Kill S03: sterke Deense noir

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Profiler Louise Bergstein helpt de politie in Funen om een seriemoordenaar te pakken.

Foto credits: KRO-NCRV

Net als in het tweede seizoen van het Deense drama Those Who Kill volgen we profiler Louise Bergstein. Dit keer reist ze af naar Funen, waar de beste vriendin van haar moeder haar om hulp vraagt. Louise heeft warme herinneringen aan de zomer waarin zij en haar moeder bij deze Alice Ejbye (Solbjørg Højfeldt) op bezoek gingen. Ook al was dat omdat haar moeder vluchtte van haar gewelddadige vader. Nu jaren later vraagt Alice Louise om hulp. Haar tienerzoon Markus is vijf jaar geleden vermoord en de moordenaar is nog steeds niet gevonden. Ze wil dat Louise met haar kennis van forensische psychologie het team dat op de zaak zit gaat helpen.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Louise (Natalie Madueño; Follow the Money, The Rain) krijgt na wat bedenkingen vanuit het politieteam onder leiding van Karina Hørup (Helle Fagralid) toegang tot alle informatie van de zaak. Wat het team over het hoofd heeft gezien, maar Louise snel ontdekt, is een verband tussen de moord op Markus en twee later gepleegde moorden. Waar het team ervan uitging dat de moordenaar impulsief en ongeorganiseerd zou zijn, schetst Louise een profiel van het tegenovergestelde en stelt ze bovendien dat de man zeer waarschijnlijk een normaal leven leidt.

Eveneens als in het tweede seizoen van Those Who Kill (originele titel Den som dræber - Fanget af mørket) maken we ook hier kennis met de moordenaar. Peter Vinge (Tobias Santelmann) is vader, getrouwd, werkt in een zagerij en doet regelmatig aan hardlopen in het bos. Net als vijf jaar geleden wordt hij getriggered door een ingrijpende gebeurtenis, waardoor hij zijn gevoel van controle weg voelt glippen en weer aan het moorden slaat.

Een intrigerend kat-en-muisspel volgt, waar Louise zich middenin vindt wanneer ze de moordenaar een paar keer toevallig tegenkomt. Heeft ze zijn façade door of trapt ze ook in het toneelspel dat hij speelt?

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

De serie centreert drie sterke vrouwen die zich door niets uit het veld laten slaan. Verfrissend is dat de moordenaar mannelijke slachtoffers kiest en we niet – zoals in vele andere crimeseries – (veel) geweld tegen vrouwen zien. Bovendien zijn dat soort scènes er enkel om de verhaallijn van de mannelijke moordenaar te voeden.

Dit derde seizoen is eigenlijk het tweede seizoen van de reboot van de originele serie uit 2011 en werd geschreven door Ina Bruhn, die eerder werkte aan Dicte.

Those Who Kill S03, vanaf 9 oktober 2021 wekelijks een dubbele aflevering op NPO 3 en NPO Start en tevens in zijn geheel op NPO Plus

Lees ook