The Witcher: Nightmare of the Wolf

The Witcher: Nightmare of the Wolf: spectaculaire prequel

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Vakkundig gemaakte animatiefilm draait om Vesemir, de mentor van Geralt.

In The Witcher: Nightmare of the Wolf geeft scenarist Beau DeMayo, die al een aflevering schreef van het eerste seizoen van The Witcher, inzicht in het oorsprongsverhaal van monsterjager Geralt, door de focus te verleggen naar diens mentor Vesemir (gespeeld door Theo James). De animatiefilm is in die zin een prequel die illustreert waarom er animositeit bestaat tussen de inwoners van Kaedwen en de monsterjagers, en waarom de monsters zo pijlsnel evolueren. Net als in de live-action versie van The Witcher, waarin Henry Cavill de ene na de andere cynische opmerking bezigt, draait het in Nightmare of the Wolf ook om veldslagen tegen een keur aan wezens.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

En ook Vesemir is een liefhebber van oneliners. Zo zegt hij in het begin tegen een monster: 'Jij moet wel een dikke omzet draaien op druïdefestivals.' Het zijn messcherpe grapjes die vast niet zullen landen bij elke kijker. Omdat de animatiefilm net als de serie zich direct richt op fans van The Witcher, door een waterval aan informatie over ze uit te storten. Over het rode moeras, zogeheten ‘Wraiths’ en een zekere ‘Leshen’. En toch is de film – je moet Netflix maar op zijn blauwe ogen geloven – as we speak een van de best bekeken titels.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Nightmare of the Wolf is dan ook gemaakt door vakmensen; het is een samenwerking tussen de Zuid-Koreaanse animatiestudio Mir en de Amerikaanse producenten van The Witcher. Het is een slimme zet van streamingdienst Netflix om voorafgaande aan de release van het tweede seizoen van The Witcher aankomende december fans van het eerste uur er alvast aan te herinneren dat de monsterjager nog springlevend is. Wat dat betreft wordt de franchise, gebaseerd op een immens populaire Poolse boekenreeks, alleen maar groter en groter. Het valt te benieuwen hoe lang de monsterjager de interesse blijft wekken van de kijker. Aan het spectaculaire Nightmare of the Wolf zal het echter niet liggen.

The Witcher: Nightmare of the Wolf, vanaf 23 augustus 2021 op Netflix

Lees ook