The Silent Sea

The Silent Sea S01: een missie naar de maan

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Scifi-thriller met Bae Doona (Kingdom) en Gong Yoo (Squid Game).

In de Zuid-Koreaanse scifi-serie The Silent Sea is de aarde bijna opgedroogd en wordt er op de maan naar water gezocht. Een team wordt door het ‘Nationaal Comité voor menselijke overlevingsmaatregelen’ samengesteld en naar de verlaten onderzoeksfaciliteit Balhae op de maan gestuurd. Wat ze niet weten is dat daar tal van geheimen liggen te wachten, waardoor de korte missie levensgevaarlijk wordt. De visuele effecten zijn indrukwekkend; met name het maanlandschap is geloofwaardig nagemaakt.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Het Balhae ruimtestation is na een radioactief lek niet langer meer in gebruik en moet worden vernietigd. Echter is er nog kostbare data die de mensheid kan redden. Onder leiding van kapitein Han Yoon-jae (Gong Yoo; Squid Game) moet het team binnen 24 uur monsters veiligstellen. Dr. Jian Song (Bae Doona; Sense8, Kingdom) is astrobioloog en wordt naast haar expertise, ook om haar persoonlijke connectie met het ruimtestation gevraagd mee te gaan op de missie. Haar oudere zus was namelijk werkzaam op de Balhae.

Jian is vastberaden om ‘Luna’ te vinden, waar haar zus in een geheim bericht naar verwees. Iedereen die meegaat heeft een eigen belang om voor Director Choi naar de maan te gaan en dat maakt het verhaal intrigerend en een waarin ruimte is voor menselijke emoties en gebreken. Maar, het zorgt er ook voor dat de serie soms wat langzaam is.

Tijdens de missie ontdekken ze dat het maanwater dat ze moeten veiligstellen dodelijk is voor mensen. En dat de vorige onderzoekers, die overal dood verspreid liggen in de faciliteit, ethisch twijfelachtige experimenten uitvoerden om het menselijk lichaam compatibel te maken voor maanwater.

Net als in Parasite en Squid Game is de sociale verdeling in Zuid-Korea ook in deze achtdelige serie een belangrijk thema: hoeveel water een persoon krijgt is afhankelijk van iemands sociale status. The Silent Sea geeft daarmee ook kritiek op de verdeeldheid tussen mensen.

The Silent Sea S01, vanaf 24 december 2021 op Netflix

Lees ook