The L Word: Generation Q

The L Word: Generation Q S02E01-03: liefde, lust, drama en zelfsabotage

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Vooral vriendschap voert de boventoon in het tweede seizoen waarin Rosie O'Donnell en Donald Faison een gastrol hebben.

Het vorige seizoen van The L Word: Generation Q bleef trouw aan de melodramatische en soapachtige opbouw en natuurlijk de vele steamy seksscènes van de originele serie. Ook was het een (welkome) verbetering qua inclusie en diversiteit. Het tweede seizoen borduurt hierop voort, maar voelt soms wat onevenwichtig door simplistische dialogen. De serie is op haar best wanneer de onverbreekbare vriendschap tussen Shane, Bette en Alice wordt belicht.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Het eerste seizoen eindigde met de cliffhanger voor wie Sophie (Rosanny Zayas) zou kiezen: haar verloofde Dani (Arienne Mandi) of haar goede vriendin Finley (Jacqueline Toboni) met wie ze vreemd is gegaan. Het tweede seizoen geeft (gelukkig) direct antwoord hierop: Sophie heeft gekozen voor Dani en de twee staan op het punt te gaan trouwen. Alles lijkt helemaal goed, totdat Alice (Leisha Hailey) aankondigt dat Finley weer terugkomt om voor haar te werken.

Iemand anders die ook niet helemaal eerlijk is tegenover zichzelf en de gevoelens die zij voelt is Bette (Jennifer Beals). Ze is duidelijk niet over haar ex-vrouw Tina heen. Ook navigeert ze een nieuwe baan als art-director, waarin zij de aanwezigheid van BIPOC-kunstenaren in de kunstwereld wil vergroten.

Tina is helaas voor Bette helemaal verliefd op haar verloofde Carrie (een goed gecaste Rosie O’Donnell) en de twee willen zo snel mogelijk trouwen. Alice koppelt Bette daarom aan Gigi (Sepideh Moafi). Maar werkt dat wel, een relatie tussen twee alfa-vrouwen?

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Shane en Tess zijn ook weer helemaal oké en besluiten samen een pokeravond op te zetten in club Dana. Want een samenwerking met Eddie (Lena Waithe), die pokeravonden organiseert voor zwarte lesbische vrouwen waar je komt door een snoepautomaatdeur, gaat vanwege een typische Shane-reden niet door.

Alice wordt opgezadeld met een redacteur (Donald Faison; Scrubs). Hij dwingt haar niet alleen om haar schrijven te herschrijven, maar ook om haar gevoelens rondom de openbaring van Nat (dat zij polyamoreus is) eerlijk onder ogen te komen.

Er is een grote Perzische gemeenschap in L.A. en maker Marja Lewis-Ryan ziet duidelijk dat deze groep meer representatie mag hebben op televisie. We horen daarom meer Farsi dit seizoen. Te verwachten is dat Angie (Jordan Hull) meer schermtijd krijgt. Ze wil weten wie haar donor is en dit zal mogelijk vragen oproepen met betrekking tot colorisme en identiteit. Ook is er een gastrol voor Vanessa Williams, die een kunstenaar speelt die lang uit beeld is gebleven. Maribel (Jillian Mercado) krijgt ook meer ruimte om haar verhaallijn uit te diepen. Er gebeurt dus van alles in de verhaallijntjes en de keuzes die de personages moeten maken beloven weer heerlijk drama en tumult te gaan veroorzaken.

The L Word: Generation Q S02, vanaf 21 augustus 2021 wekelijks bij Videoland

Lees ook