The Haunting of Hill House krijgt tweede seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Het tweede seizoen zal wel een compleet nieuw verhaal met compleet nieuwe personages vertellen.

Vier maanden na de release bestelt Netflix een tweede seizoen van The Haunting of Hill House. De serie wordt daarbij omgebouwd tot een anthologie, met als voorlopige titel The Haunting, waarbij elk seizoen (losjes) gebaseerd zal gaan worden op een beroemd horrorverhaal. De eerste reeks was (losjes) gebaseerd op de roman van Shirley Jackson uit 1959. In het tweede seizoen straks dus geen personages uit de eerste reeks, maar showrunner Mike Flanagan zal mogelijk een aantal van de eerder gebruikte acteurs, zo was Michiel Huisman te zien in seizoen één, casten in nieuwe rollen. Een beetje zoals Ryan Murphy dat vaak doet met zijn serie American Horror Story dus. De verlenging van The Haunting of Hill House hangt samen met een nieuw contract dat Flanagan tekende bij Netflix.

Naar verluidt zal er binnenkort meer informatie over het tweede seizoen naar buiten gebracht worden. Flanagan maakte eerder ook al de film Gerald's Game voor Netflix.

Update: Het tweede seizoen zal The Haunting of Bly Manor gaan heten en wordt gebaseerd op het verhaal The Turn of the Screw, dat gaat over een gouvernante die in een afgelegen landhuis voor twee kinderen zorgt, van auteur Henry James.

Lees ook: The Haunting of Hill House: familiedrama in horrorjasje.

 

LAATSTE NIEUWS