The Expanding Universe of Ashley Garcia

The Expanding Universe of Ashley Garcia S01E01: tenenkrommende coming of age-sitcom

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Two and a Half Men, maar dan met Latino personages.

Het décor van de sitcom Two and a Half Men stond al enige tijd stof te vangen. Godzijdank heeft de set, met The Expanding Universe of Ashley Garcia, een nieuwe bestemming gevonden. Saillant is trouwens dat Two and a Half Men net als The Big Bang Theory werd bedacht door Chuck Lorre. Want The Expanding Universe draait om een extraverte savant – Ashley dus, vertolkt door Paulina Chávez – die op jonge leeftijd robots mag maken voor NASA.

https://www.youtube.com/watch?v=Irf3lHGYu2Q

De nieuwe sitcom is in dat opzicht weinig innovatief; en van meet af aan tenenkrommend. Met ergerlijke grapjes, zoals: als ik naar Mars verhuis dan hoeft mama geen permissie meer te geven als ik lipgloss opdoe. Of als Ashley bij haar oom Victor (Jencarlos Canela) intrekt en ze alle alcohol – hij is een flirterige vrijgezel – in de koelkast moet laten staan. Want stel je voor…

Omdat Ashley zo intelligent is laten de makers – Mario Lopez (speelt zelf ook een rol) en Seth Kurland – haar omringen door een idioot gezelschap. Voor Ashley draait het leven om intellectuele zingeving; haar vrienden willen vooral neuken. Dus moet Ashley het begrijpen van lust leren van haar omgeving; terwijl ze haar omgeving een en ander kan bijbrengen over het cerebrale in de wereld. En die boodschap ligt er nogal dik bovenop.

Bovenal is The Expanding Universe een sitcom waarin Latino personages doodleuk de levens van witte mensen leven. Het moet toegejuicht worden dat ook Netflix streeft naar representatie van minderheden op televisie. Maar dat vraagt om meer dan simpelweg een Two and a Half Men mét acteurs van kleur.

The Expanding Universe of Ashley Garcia S01, vanaf 17 februari 2020 op Netflix

Lees ook