The Cuphead Show! S03

The Cuphead Show S03E01: vermakelijk maar meer van hetzelfde

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Het is fascinerend hoe een geestige animatiereeks met een flinterdun verhaal nu toch al 36 afleveringen lang een zeker kijkerspubliek weet te bedienen.

Foto credits: Netflix

Er valt op coming-of-age-drama’s na geen peil op te trekken welke formules het nu wel en niet goed doen bij Netflix. The Cuphead Show! is in dat opzicht een uitstekend voorbeeld: de geïllustreerde Americana die uit de koker komt van scenarist Dave Wasson en zijn team is een vreemde eend in de bijt. De animatiereeks is niet geworteld in de realiteit, verwijst niet naar de tijd van nu, en is vooral een hommage aan cartoons uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Toch verschenen er dit jaar al drie (!) seizoenen met een totaal van 36 afleveringen. Waar Netflix andere televisiemakers die nieuwe seizoenen willen maken steeds vaker moeten teleurstellen, is The Cuphead Show! kennelijk een succes.

https://www.youtube.com/watch?v=HlIVO3xgymQ

Dat is ook bijzonder omdat het verhaal – dat draait om de avonturen van Cuphead en zijn broertje Mugman – ook niet erg veel om het lijf heeft. In het tweede seizoen was er een vete tussen de duivel en de twee broers, die in het derde seizoen vrolijk wordt voortgezet. Terwijl Mugman in de hel wordt gevangengehouden door de duivel, probeert Cuphead – die de drietand van de engerd intussen als wapen heeft – zijn broer te bevrijden. Na een hoop vermakelijke flauwigheden – een orakel in een put geeft alleen wijze raad in ruil voor bruisende toverballen - escaleert de aflevering op het moment dat Cuphead de hel binnenstapt.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Ook dat is onvermijdelijk in The Cuphead Show!, waarin de wet van de overtreffende trap – alles moet steeds gekker worden – elke aflevering geldt. Hoewel de serie naast die toenemende uitbundigheid niet erg veel nieuws of innovatiefs te bieden heeft.

The Cuphead Show! S03, vanaf 18 november 2022 op Netflix

Lees ook