The Bridge S04E06: kan Henrik Saga vergeven?

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Door Tommy’s achtergrondverhaal komen de plotlijnen steeds dichter bij elkaar, terwijl de relatie tussen Saga en Henrik onherstelbaar lijkt.

(Let op; recensie bevat spoilers!)

Wie Tommy is, wordt in de eerste flashback van The Bridge uitgebreid uit de doeken gedaan. We gaan vier jaar terug in de tijd, en zien Henrik en Tommy een deal maken. Tommy werkt voor William, maar wil uit de organisatie stappen. Henrik belooft dat hij tijdens een shoot-out door de Deense politie gered zal worden, maar aangezien Vibeke wil wachten (ondanks aandringen van Lilian), komt niemand opdagen. Een verraad dat de drie Denen waarschijnlijk duur zal komen te staan.

Tommy wendt zich wanhopig tot Niels voor een ongeschiktheidsverklaring, maar Niels is slechts bereid kalmeringspilletjes te geven. Tommy schakelt vervolgens Richard in om zijn verhaal te doen. Richard publiceert echter ook één van Tommy’s tics: het afbreken van het filter voordat hij een sigaret rookt. Ten einde raad gebiedt Tommy zijn beste vriend Moyo klaar te staan met een vluchtauto tijdens zijn afspraak met de wraakzuchtige William. Moyo is echter nergens te bekennen: Tommy rent slechts zijn dood tegemoet.

Lees ook