The Baby-Sitters Club S02

The Baby-Sitters Club S02E01-05: deze zeven babysitters staan altijd paraat!

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

In dit tweede seizoen grijpt elke babysitter even haar moment.

Het eerste seizoen van The Baby-Sitters Club kwam als een aangename verrassing. De serie, naar de populaire gelijknamige boekenreeks van Ann M. Martin, volgt vijf twaalfjarige meisjes die besluiten een – je raadt het al – babysitterclub op te richten. Alle vijf hebben zo hun eigen eigenaardigheden, maar ze hebben het hart op de juiste plaats. Ook niet onbelangrijk: ze vinden het daadwerkelijk leuk om op te passen.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

In het eerste seizoen zagen we de groeistuipen van de club, aangevoerd door de zeer geordende Kristy (Sophie Grace), waarbij de dames het onder andere aan de stok kregen met een groep oudere babysitters, die zowel zichzelf kunnen rijden als later thuis mogen zijn. Ondertussen gebeurde er ook een hoop op het persoonlijke vlak. Zo werd Mary Anne (Malia Baker, Are You Afraid of the Dark?) voor het eerst verliefd, kregen de alleenstaande ouders van Mary Anne en Dawn (Xochitl Gomez, Miss America in Doctor Strange in the Multiverse of Madness) een relatie en stapte Kristy’s moeder Elizabeth (Alicia Silverstone!) opnieuw in het huwelijksbootje, ditmaal met de supersympathieke, en superrijke, Watson (Mark Feuerstein).

Het tweede seizoen gaat op vertrouwde voet verder. Inmiddels zijn er twee nieuwe meiden bij: ballerina Jessi (Anais Lee) en de altijd net iets te enthousiaste Mallory (Vivian Watson). Elke aflevering volgt een ander lid. Kristy moet wennen aan haar nieuwe leven en de chique buurt, Claudia (Momona Tamada) wil laten zien dat ze echt niet alleen maar aan zichzelf denkt, Stacey (Shay Rudolph, Lethal Weapon) wordt gevraagd om een goede-doelen-gala voor diabetes in te leiden, Jessi staat voor een belangrijke keuze in haar balletcarrière en Mary Anne viert haar eerste Valentijnsdag met haar kersverse vriendje Logan. Maar hoe groot (of hoe klein) een probleem ook is, op elkaar kunnen ze bouwen!

The Baby-Sitters Club is zo’n zeldzame serie die ook voor volwassenen geen martelgang is om te kijken – bekende gezichten, zoals Marc Evan Jackson (The Good Place, de gortdroge partner van Raymond Holt in Brooklyn Nine-Nine) en Silverstone helpen uiteraard ook mee. Toegegeven, ieder conflict is binnen de dertig minuten die een aflevering duurt wel opgelost en gaat gepaard met een moraal, maar met dank aan showrunner Rachel Shukert (GLOW) wordt dit nergens te zoet of te dik opgeklopt.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

De serie kijkt vooral heel makkelijk weg. Voor je het weet ben je, vier, vijf, zes afleveringen verder en is het seizoen alweer bijna voorbij.

The Baby-Sitters Club S02, vanaf 11 oktober 2021 op Netflix

Lees ook