Suspicion

Suspicion S01E01-02: zinderende thriller

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Misdaaddrama met Uma Thurman – over een kidnappingszaak – is buitengewoon verslavend.

Wanneer de zoon van de invloedrijke zakenvrouw Katherine Newman (Uma Thurman) in een New Yorks hotel wordt gekidnapt, dan worden in Londen drie verdachten aangehouden. Hoewel de politie, die direct nauw samenwerkt met de FBI, nog geen idee heeft waar Newmans zoon zich bevindt, weten ze zeker dat computerprogrammeur Aadesh Chopra (Kunal Nayyar uit The Big Bang Theory), docent Tara McCallister (Elizabeth Henstridge) en financieel manager Natalie Thompson (Georgina Campbell) betrokken zijn bij de misdaad. Maar de nietsvermoedende arrestanten blijken elkaar niet te kennen. Ze waren toevallig in het hotel toen Newmans zoon door gemaskerde schurken in een koffer werd geduwd.

https://www.youtube.com/watch?v=fb6GZohsTSY

Of speelt er meer? Al snel blijkt dat er wel degelijk een link is tussen de verdachten en Newman. Het is aan FBI-agent Scott Anderson (Noah Emmerich uit The Americans) om zo snel mogelijk de zaak op te lossen, terwijl een filmpje van de ontvoering viral gaat. En dan is er nog de geheimzinnige Sean Tilson (Elyes Gabel), die ook door de politie wordt gezocht. De spanning wordt dan ook van meet af aan opgevoerd in Suspicion. Het misdaaddrama – geïnspireerd door de Israëlische reeks False Flag – is geregisseerd door Chris Long, die eerder al furore maakte met The Americans, en geschreven door Rob Williams, die al afleveringen schreef voor The Man in the High Castle en Killing Eve.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Een dreamteam dus, en dat vertaalt zich naar zinderende televisie waarbij je als kijker in het begin nog tast in het duister: vanaf de eerste minuten snak je naar verklaringen; naar antwoorden op vragen. Die presenteert Williams vervolgens heel vakkundig en gedoseerd, met kleine puzzelstukjes die de personages voortdurend in een ander daglicht plaatsen. Met als resultaat dat je wilt blijven kijken, in de hoop op de grote onthulling. Televisie was zelden zo verslavend.

Suspicion S01, vanaf 4 februari 2022 wekelijks bij Apple TV+, dat aftrapt met de eerste twee afleveringen

Lees ook