Suits S08

Suits S08B: met opgeheven hoofd richting richting het einde

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De aanstelling van schlemiel Louis als besturend vennoot – én een nieuwe love interest voor Donna – leveren genoeg stof op voor een zeer bevredigend achtste seizoen.

Politiebureaus, ziekenhuizen of advocatenkantoren zijn ideale locaties voor langlopende televisieseries. Collega's komen en gaan, er dienen zich iedere dag nieuwe zaken aan met personages (al dan niet vol geheimen) die de chemie tussen de hoofdrolspelers beïnvloeden. En op al deze locaties staat er altijd veel op het spel: zijn het geen levens, dan zijn het op z'n minst astronomische bedragen.

Vers bloed moest in het achtste seizoen het vertrek van vaste castleden Meghan Markle, Patrick J. Adams en Gina Torres snel doen vergeten. Na een paar afleveringen bleek Katherine Heigl als de gewiekste bedrijfsadvocate Samantha Wheeler een absolute aanwinst. En ook Dulé Hill (Alex) en Amanda Schull (Katrina) bewijzen zich zeker in de tweede helft van reeks acht waardevolle aanwinsten op het turbulente succeskantoor in New York - al voelen ze allebei nog de behoefte zichzelf te bewijzen.

De belangrijkste wijziging is echter dat Louis (Rick Hoffman) inmiddels promotie heeft gemaakt en is aangesteld als besturend vennoot. Het kost hem echter veel moeite om in zijn nieuwe rol te groeien. Niet alleen moet hij zijn langlopende zaken loslaten, maar ook moet hij zijn collega's opeens terecht gaan wijzen als zij besluiten nemen die goed kunnen zijn voor hun cliënten maar slecht kunnen uitpakken voor het kantoor.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

De altijd eerlijke Donna (Sarah Rafferty) lijkt op haar beurt eindelijk weer open te staan voor romantische gevoelens: de charmante meubelfabrikant Thomas Kessler (nieuwe vaste bijrol van acteur Sasha Roiz) zoekt toenadering nadat zij zijn bedrijf van de ondergang heeft gered. Ook keert Daniel Hardman (David Costabile), een van de oude vijanden van het kantoor, in de laatste afleveringen onverwacht terug.

Gezien de aanhoudende kwaliteit van Suits is het bijna jammer dat de makers besloten na negen jaar de stekker uit de hitserie te trekken. Na reeks acht blijven er nog tien afleveringen over voordat de fans definitief afscheid van Donna, Harvey en Louis moeten nemen. Tegelijkertijd is het een dappere keuze om te stoppen voordat onze helden daadwerkelijk hun chemie zouden hebben verloren.

Suits S08B, vanaf 23 januari 2021 op Netflix

Lees ook