Succession krijgt tweede seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De gloednieuwe dramaserie van zender HBO is na twee afleveringen al zeker van nog een vervolg.

In Nederland is Succession te zien op Ziggo, waar nu elke maandag een nieuwe aflevering beschikbaar wordt gesteld. Het drama volgt de disfunctionele familie Roy. Vader Logan (Brian Cox) is het hoofd van een gigantisch media-imperium. Zijn zoon Kendall (Jeremy Strong) staat op het punt hem op te volgen, maar wanneer Logan plots bekend maakt dat hij toch nog niet met pensioen wil, beginnen ook zijn andere kinderen zich weer met het familiebedrijf te bemoeien. Keiran Culkin (Fargo), Sarah Snook (Predestination) en Alan Ruck (Ferris Bueller's Day Off) geven gestalte aan de overige kinderen. Succession werd bedacht door Jesse Armstrong (Peep Show, The Thick of It), die tevens één van de populairste afleveringen van Black Mirror (The Entire History of You) op papier zette.

Adam McKay (Oscargenomineerd voor The Big Short) produceert Succession samen met Will Ferrell. McKay nam ook de regie van de eerste aflevering voor zijn rekening.

Lees ook: Succession: maken macht en geld gelukkig?


Watchmen: HBO bestelt een volledige serie

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Watchmen

Damon Lindelof (Lost) mag zijn pilot van Watchmen gaan uitbouwen tot een volledige serie voor op televisie.

De onverfilmbaar geachte (hoewel Zack Snyder het in 2009 al eens deed) Watchmen-strip van Alan Moore en Dave Gibbons speelt zich af in een alternatieve tijdlijn en draait om een groep verbannen superhelden. De adaptatie van het verhaal is nu in handen van Damon Lindelof, die ook The Leftovers maakte voor HBO. Hij noemde zijn nieuwe versie van Watchmen echter geen directe adapatie van het bronmateriaal, maar meer een soort 'remix'. Volgens HBO zal de serie de 'nostalgie van de strip omarmen, maar tegelijkertijd ook proberen om iets nieuws te doen'. Rollen zijn er voor onder anderen Jeremy Irons (The Borgias), Regina King (Seven Seconds), Don Johnson (Miami Vice), Tim Blake Nelson (The Ballad of Buster Scruggs) en Louis Gossett Jr. (An Officer and a Gentleman), al is momenteel niet bekend wie zij precies spelen in de serie.

Zender HBO wilde nog niet prijsgeven hoeveel afleveringen er precies in bestelling staan. Wel werd bekend gemaakt dat men mikt op een tv-première ergens in 2019.


Renée Zellweger gecast in Netflix-serie What/If

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

 Presley Ann / Getty Images

Het wordt de eerste vaste tv-rol voor de actrice die te zien was in Jerry Maguire en de Bridget Jones-trilogie.

What/If zal laten zien wat er in een gemeenschap gebeurt wanneer 'normale' mensen onacceptabele dingen doen. Renée Zellweger speelt Anne, een charismatische maar ook manipulatieve investeerder met een donkere kant, die een pas getrouwd stel dat in geldnood zit een dubieus aanbod doet. De Amerikaanse actrice is onder meer bekend van haar rol - met overtuigend Brits accent - in de drie Bridget Jones-films en speelde in films als Chicago en Cold Mountain. Voor die laatste titel won ze een Oscar. Mocht What/If ook een tweede seizoen krijgen, dan zal Zellweger daarin niet te zien zijn. De serie wordt namelijk anthologie, die elk seizoen een helemaal nieuw verhaal met nieuwe personages moet vertellen. What/If werd geschreven door Mike Kelley (de bedenker van Revenge) en Robert Zemeckis (Flight) produceert.

Het is niet bekend wanneer de eerste reeks van What/If op Netflix in première gaat. Renée Zellweger is net klaar met de opnamen van haar biopic over Judy Garland.

Foto credit: Presley Ann / Getty Images.


Vervolg op The Alienist in de maak

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Daniel Brühl, Luke Evans en Dakota Fanning komen straks allemaal weer terug voor The Angel of Darkness.

The Alienist was een adaptatie van het boek van Caleb Carr en aangezien de schrijver nog twee andere boeken in de serie schreef, krijgt de miniserie op televisie nu ook een vervolg. Het eerste seizoen draaide om een seriemoordenaar (hoewel dat woord in die tijd nog niet bestond) in het New York van de 19e eeuw, die op de hielen werd gezeten door de ietwat excentrieke psycholoog Laszlo Kreizler (Brühl), illustrator Jonh Moore (Evans) en detective in wording Sara Howard (Fanning). Het tweede seizoen, hoewel de reeks officieel wordt gezien als een compleet nieuwe miniserie, draait om de verdwijning van de dochter van een hooggeplaatste Spaanse familie in New York. Cary Joji Fukunaga (True Detective, Maniac) zal wederom aantreden als producent. Of Angel of Darkness net als The Alienst bij ons weer naar Netflix komt, is nog niet bekend.

Lees onze recensie van The Alienst, dat nu te zien is op Netflix. En bekijk ook onze interviews met de cast van The Alienist en de Belgische regisseur Jakob Verbruggen.


Roma: trailer voor film van Alfonso Cuarón

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De film zal dit jaar in een select aantal bioscopen vertoond worden, maar komt eveneens naar Netflix.

Roma speelt zich af in Mexico-Stad tijdens de roerige jaren zeventig. De film volgt Cleo (Yalitza Aparicio), een jonge huishoudster van een Roma-gezin uit de middenklasse. Regisseur Alfonso Cuarón schreef het script als een liefdesbrief aan de vrouwen die hem hebben grootgebracht. Het is zijn meest persoonlijke project tot nu toe: op basis van zijn jeugd schetst hij een levendig en ontroerend portret van de dagelijkse strijd van families en de sociale hiërarchie in het onrustige politieke klimaat van de jaren zeventig. Roma is Cuaróns eerste film sinds het Oscarwinnende Gravity uit 2013. De schrijver en regisseur is verder bekend van onder meer Y tu mama también, waarin twee jongens en een wat oudere vrouw een roadtrip maken door Mexico. Daarna volgden nog internationale producties als Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en Children of Men.

Roma heeft nog geen exacte releasedatum, maar verschijnt ergens in december op Netflix. De films zal tevens in een aantal speciaal gekozen theaters vertoond worden.

Lees ook: Alfonso Cuarón maakt serie met Casey Affleck.

https://www.youtube.com/watch?v=Zo9UO0xb-X0

Kenya Barris sluit deal met Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Barris is de bedenker van de succesvolle sitcom Black-ish, bij ons in Nederland te zien op Fox.

Kenya Barris heeft een meerjarig contract getekend bij Netflix. Hij zal voor de VOD-dienst verschillende nieuwe series schrijven en produceren. De door hem bedachte - en ook semi-autobiografische - sitcom Black-ish werd onlangs genomineerd voor vier Emmy Awards. Black-ish kreeg dit jaar in Amerika ook een spin-off getiteld Grown-ish. Barris schreef verder nog voor talloze tv-series en is de medebedenker van het succesvolle America's Next Top Model. Op filmgebied schreef hij het script voor Girls Trip, dat vorig jaar een onverwacht grote hit was in de bioscoop. Voor Netflix werkte hij aan het script voor Son of Shaft, waarin Sam Jackson opnieuw gestalte geeft aan detective John Shaft. Barris is bij Netflix in goed gezelschap, want eerder tekenden onder anderen Shonda Rhimes en Ryan Murphy al contracten bij de wereldwijde VOD-dienst.

Netflix weet steeds meer grote namen uit het Amerikaanse tv-landschap aan zich te binden. Ook hebben ze de makers van La Casa de Papel en Dark weten te strikken.