Soundtrack: Black Mirror seizoen 4

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De Britse sci-fi van Black Mirror slaat ook in het vierde seizoen weer aan. En ook de muziek van de nieuwe reeks is lekker Brits.

In het vorige seizoen van Black Mirror hoorden we al Britse acts als Radiohead, The Stereophonics en Emeli Sandé, en ook in deze nieuwe reeks blijkt het raak te zijn. Het zijn soms klassiekers, zoals 'Golden brown' van The Stranglers of 'Panic' van The Smiths. Andere keren is het weer alternatiever werk, zoals 'Strict machine' van Goldfrapp en 'I'm a mother' van The Pretenders.

Overigens heeft producent Charlie Brooker ook gekozen voor muziek van buiten Groot-Brittannië, zoals het dromerige IJslandse geluid van Sigur Rós ('End') of de stampende Amerikaanse rock van Black Rebel Motorcycle Club ('Spread your love'). En dan is er ook ineens weer ouderwetse soul van Dionne Warwick, met '(There's) always something there to remind me'.

En zo kent ook het vierde seizoen van de Britse reeks weer een intrigerende mix van stijlen in de soundtrack. Beluister de soundtrack van de nieuwe Black Mirror hieronder.

https://open.spotify.com/user/1227325328/playlist/1mYyKL5rlh3d3tyVf5APlV

Lees ook