Resident Evil: Infinite Darkness

Resident Evil: Infinite Darkness S01: een zombiezoethoudertje

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De plotten van de Resident Evil-anime zijn onderling verwisselbaar. Maar Infinite Darkness heeft wel één unieke attractie: zombieratten op een onderzeeër!

Resident Evil is een franchise waar mensen maar geen genoeg van lijken te kunnen krijgen. Van het computerspel, waar het in 1996 allemaal mee begon, verschijnt elke paar jaar nog wel een nieuwe editie – of remake van een oude editie. Na de zesdelige filmreeks met Milla Jovovich in de hoofdrol mogen we in november zelfs een live-action tv-serie verwachten, gebaseerd op de verhaallijnen uit de eerste twee computerspellen. Voor de echte die-hard-fans – of mensen zoals ondergetekende met te veel vrije tijd – is er ook nog een anime-filmreeks: Resident Evil: Degeneration (Netflix), Resident Evil: Damnation (Netflix) en Resident Evil: Vendetta (Ziggo). En nu is er ook een miniserie, sinds 8 juli op Netflix: Resident Evil: Infinite Darkness.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Heel eerlijk: de plotten van alle Resident Evil-anime zijn onderling verwisselbaar. De helden komen op het spoor van een vergaand complot van een overheidsinstantie of een farmaceutisch concern, waarin gebruik wordt gemaakt van een biologisch wapen dat mensen in zombies – of erger – verandert. De queeste van de helden eindigt steevast met een gevecht tegen een gemuteerd monster in een supergeheim complex.

In het geval van Infinite Darkness zijn de helden twee oude bekenden: activiste Claire Redfield en geheim agent Leon S. Kennedy, die voor het eerst samen hun opwachting maakten in het spel Resident Evil 2.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Waarom er ditmaal voor het format van een miniserie is gekozen, is niet helemaal duidelijk. De vier afleveringen komen samen uit op anderhalf uur, even lang als de gemiddelde Resident Evil-anime-film. Misschien hoopten de makers dat een aflevering van twintig minuten voor niet Resident Evil-fanaten een net iets minder grote drempel is. Het heeft wel één belangrijk voordeel: het is makkelijker doorspoelen. Dus mocht je niet echt staan te trappelen om te kijken naar de zoveelste samenzwering, maar wel graag willen zien hoe Leon gevangen komt te zitten in een onderzeeër die elk moment kan ontploffen en die gevuld is met zombieratten, dan kan je ook gewoon alleen aflevering 2 kijken. Graag gedaan!

Resident Evil: Infinite Darkness S01, vanaf 8 juli 2021 op Netflix

Lees ook