Resident Alien S02

Resident Alien S02E01-03: nukkige alien met een piepklein hartje

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Alien Harry heeft zich bedacht: hij zal de mensheid niet uitroeien. Maar hoe te voorkomen dat zijn soortgenoten de klus alsnog klaren?

Foto credits: Syfy / Universal

Onze favoriete humeurige alien is terug! Seizoen 1 ging niet precies zoals ‘Harry Vanderspeigle’ (Alan Tudyk, Firefly) voorzien had. Hij vertrok met de opdracht al het menselijk leven uit roeien, maar stortte neer op aarde in een slaperig dorpje in Canada, waar hij zich gedwongen zag de identiteit en gedaante van een lokale dokter aan te nemen tot hij zijn ruimteschip gerepareerd had. Tussen de doktersconsulten door werd Harry ook op de hielen gezeten door een schimmige militaire organisatie, geleid door generaal Eleanor Wright (Linda ‘Sarah Connor’ Hamilton).

https://www.youtube.com/watch?v=UhS_auCaxQY

Het onvermijdelijke gebeurde: Harry begon toch iets voor de stompzinnige aardlingen (oftewel 'vleesapen') te voelen. Nou ja, eentje dan: doktersassistente Asta (Sara Tomko). Dus besluit hij onverrichterzake terug naar huis te gaan, ware het niet voor een verstekeling op zijn ruimteschip: burgemeesterszoon Max (Judah Prehn).  

Natuurlijk is Harry al snel weer terug op aarde, ditmaal met een nieuw probleem. Want hoe te voorkomen dat zijn soortgenoten zijn klus alsnog afmaken?

Het is altijd fijn wanneer je een serie tegenkomt waarvan je weet dat je als kijker in goede handen bent. Resident Alien zit vol fijne bijpersonages, die allemaal meer in hun mars hebben dan je in eerste instantie misschien had gedacht. Zoals D’Arcy (Alice Wetterlund), Asta’s nymfomane beste vriendin, en de pientere hulpsheriff Liv (Elizabeth Bowen). Harry heeft er zelf nu ook een nieuwe huisgenoot bij: een octopus genaamd 42 - ingesproken door Tudyks Firefly-collega Nathan Fillion.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Maar de grootste trekpleister blijft Tudyk zelf, die als geen ander de misplaatste arrogantie van de buitenaardse Harry weet over te dragen, maar toch altijd laat doorschemeren dat hij ook ergens een piepklein alien-hartje heeft. Het maakt hem een zielsverwant van The Grinch uit het kinderboek How the Grinch Stole Christmas!, zij het wel wat lomper en hitsiger. Het gênante geflirt tussen hem en een vrouwelijke wetenschapper (een gastrol voor Alex Borstein, The Marvelous Mrs. Maisel) is een van de hoogtepunten uit de eerste drie afleveringen.

Resident Alien S02, eerste acht afleveringen (de overige acht volgen op 18 oktober) vanaf 25 mei 2022 bij Ziggo Movies & Series

Lees ook