De Lagarde Podcast

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Wekelijkse update over het tv-aanbod – ook iedere vrijdagnacht rond half drie op NPO Radio 1. Wat valt er deze week te streamen, welke documentaire zou je moeten zien, welke serie moet mee naar een onbewoond eiland? Wekelijkse podcast met verse kijktips. Iedere nacht van vrijdag op zaterdag rond 4:30 op NPO Radio 1 en online via delagarde.nl/podcast.

De Lagarde Podcast 58 (20 oktober 2018)

Roger Abrahams bracht in Berlijn een bezoek aan de set van de Netflix-serie Dark 2 en vertelt erover. Roy van Vilsteren bespreekt zijn favoriete podcast buiten de Lagarde: Heavyweight. Joep Boorsma heeft gekeken naar Fightworld (Netflix), een reeks over vechttechnieken in verschillende culturen. De Seriemoordenaar van de week is presentator Danny Ghosen, te zien in Danny in de buitenwijken (woensdag, NPO 3, 22:10 uur).

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-58-een-bezoek-aan-de-set-van-de-netflix-serie-dark-2

De Lagarde Podcast 57 (13 oktober 2018)

Joep Boorsma keek naar de nieuwe serie Mocromaffia (Videoland), Roy van Vilsteren vertelt over de nominaties van De Sonja Barend Award en Floor Overmars luisterde naar de podcast Brad Easton Ellis. De Seriemoordenaar van de week is sportverslaggever Jan Roelfs.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-57-mocro-maffia-is-het-nieuwe-pareltje-van-videoland

De Lagarde Podcast 56 (6 oktober 2018)

Joep Boorsma maakte de tune van het nieuwe programma Na het nieuws (elke werkdag na het Achtuurjournaal op NPO 1 Extra). Ook keek hij naar de Netflix-film Hold the Dark, die een nogal verwarrend verhaal heeft. Roger Abrahams zag de eerste aflevering van de spannende Spaanse Netflix-serie Élite, over (sociale) conflicten tussen Spaanse scholieren. Roy van Vilsteren luisterde naar het derde seizoen van de immens populaire podcast-serie Serial. Seriemoordenaar: Na het nieuws-presentator Renze Klamer.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-56-de-leader-van-na-het-nieuws-ontrafeld

De Lagarde Podcast 55 (29 september 2018)

Roger Abrahams heeft genoten van 80 Jaar Oorlog, de nieuwe geschiedenisserie van de NTR (vrijdag, NPO 2, 21:05 uur). Cécile Koekkoek keek met haar kinderen mee naar de Trending-lijst van YouTube. Joep Boorsma raakt al twee weken niet uitgepraat over de thriller Searching (nu in de bioscoop). De Seriemoordenaar van de week is cabaretier Tim Kamps.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-55-waarom-je-bojack-horseman-moet-kijken

De Lagarde Podcast 54 (22 september 2018)

Roger Abrahams heeft genoten van 80 Jaar Oorlog, de nieuwe geschiedenisserie van de NTR (vrijdag, NPO 2, 21:05 uur). Cécile Koekkoek keek met haar kinderen mee naar de Trending-lijst van YouTube. Joep Boorsma raakt al twee weken niet uitgepraat over de thriller Searching (nu in de bioscoop). De Seriemoordenaar van de week is cabaretier Tim Kamps.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-53-is-searhing-de-thriller-van-2018

De Lagarde Podcast 53 (14 september 2018)

Joep Boorsma keek naar Sulla mia pelle (Netflix): een Italiaans filmdrama over geweld tegen gevangenen. Floor Overmars zag de Noorse tv-sensatie voor jongeren Skam, die nu een Nederlandse versie krijgt (zondag, NPO 3, 20:20 uur). Roger Abrahams roept iedereen op naar de tv-film Suzy Q te kijken (vrijdag, NPO 2, 23:20 uur) , de doorbraakfilm van o.a. Martin Koolhoven en Carice van Houten, die eindelijk weer eens op de buis is. Seriemoordenaar van de week is presentator Tim Hofman.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-53-wat-is-skam

De Lagarde Podcast 52 (8 september 2018)

Cécile Koekkoek is enthousiast over het vernieuwde Late night, nu met Twan Huys (elke werkdag op RTL 4, 22:30 uur). Joep Boorsma zag het komisch drama Enlightened met Laura Dern (nu op Ziggo). Roger Abrahams keek naar de documentaire The Cleaners (dinsdag, NPO 2, 22:55 uur), over Filipijnse ‘schoonmakers’ die het internet smetvrij houden voor de rest van de wereld. Maar wie bepaalt wat een smet is? De Seriemoordenaar van de week: journaliste Carolien Spaans.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-52-laura-dern-schittert-in-enlightened

De Lagarde Podcast 51 ( 1 september 2018)

Na een korte gedachte over Better Call Saul (seizoen 4 is onlangs begonnen op Netflix) vertelt Joep Boorsma over de spannende serie Good Behavior (Videoland). Roger Abrahams heeft een bankencrisisdocumentaire over de redding van ABN AMRO in 2008 gezien: De achtste dag (maandag 3 september, NPO 2, 20:25 uur). En Floor Overmars overweegt haar ijskast stevig uit te mesten na het kijken van The Magic Pill (sinds 24 augustus op Netflix), een controversiële documentaire over het zogenoemde ketogeen dieet, dat zou helpen tegen chronische ziekten.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-51-ga-jij-na-het-kijken-van-the-magic-pill-anders-eten

De Lagarde Podcast 50 (25 augustus 2018)

Floor Overmars luisterde naar Sør, een podcast over de compleet verschillende herinneringen aan dezelfde middelbare school van de linkse schrijfster Marjolijn van Heemstra en haar oude geschiedenisleraar, de rechtse politicus Ronald Sørensen. Joep Boorsma zag de Spaanse komedie El autor. Roger Abrahams keek naar de nieuwe Nederlandse thrillerserie Ik weet wie je bent – en vond haar steengoed. Hoofdrolspeler Daan Schuurmans zit in de rubriek De seriemoordenaar en kiest zijn favoriete televisieserie.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-50-daan-schuurmans-is-de-beste-acteur-van-nederland

De Lagarde Podcast 49 (18 augustus 2018)

Maaike Tol legt haarfijn uit waarom er ophef is rondom de twaalfdelige serie Insatiable. Joep Boorsma keek naar de elf minuut-durende documentaire Zion, over een worstelaar met het caudaal regressiesyndroom. Toe aan wat spanning? Floor Overmars tipt de thriller The Invitation met onze eigen Michiel Huisman. We waren het niet echt eens met de keuze van Lize Korpershoek voor het onbewoond eiland.

https://soundcloud.com/delagarde/titel-de-lagarde-podcast-49-waarom-je-beter-my-mad-fat-diary-kunt-kijken-dan-insatiable

De Lagarde Podcast 48 (11 augustus 2018)

Sahil Amar Aïssa keek naar de serie Atlanta met niemand minder dan Donald Glover, beter bekend als Childish Gambino. Joep Boorsma keek naar de comedy Like Father met Kelsey Grammer en Maaike Tol kreeg een inkijkje in de drugs en tabakwereld door Fariña (Cocaine Coast).

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-47-geza-weisz-brengt-een-klassieker-terug-naar-het-onbewoond-eiland

De Lagarde Podcast 47 (5 augustus 2018)

Joep Boorsma keek naar The Bleeding Edge, een Netflix-documentaire over de schaduwkanten van innovatie van medische apparatuur (dit is echt een aangrijpend verhaal); Floor Overmars en Roy van Vilsteren keken naar iets lichters: Benvinguts a la família (een Catalaanse donkere komedie, Netflix) en Imposters (Videoland), een comedy over een vrouw die met haar charmes andere mensen kaalplukt – een verhaal dat Roy bekend voorkwam.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-radio-47-de-schaduwkanten-van-innovatie-van-medische-apparatuur

De Lagarde Podcast 46 (28 juli 2018)

Floor Overmars blikt alvast vooruit op Zomergasten, Joep Boorsma vertelt ons meer over de dance industrie met de documentaire "What We Started" en Roy van Vilsteren keek naar een opmerkelijke documentaire van David Ferrier over een bizarre kietel-competitie genaamd "Tickled".

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-45-een-inkijkje-in-de-dance-industrie

De Lagarde Podcast 45 (21 juli 2018)

The Bridge S04 komt eraan (zaterdag 21 juli, NPO 2, 20:00 uur)! Roger Abrahams zag de eerste aflevering. Roy van Vilsteren keek de Australische Netflix-serie Secret City in één dag uit en vertelt waarom. Floor Overmars liet zich verbijsteren door het nieuwe project van Sacha Baron Cohen: Who is America? (helaas alleen op Showtime te zien, maar ook op YouTube).

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-45-waarom-je-naar-the-bridge-s04-moet-kijken

De Lagarde Podcast 44 (14 juli 2018)

Roy van Vilsteren keek naar de eerste aflevering van de prachtig gefilmde HBO-(dus Ziggo-)serie Sharp Objects, met Amy Adams. Delicious (za 14-7, NPO 1, 21:25 uur) is een Britse dramaserie met humor en een culinaire inslag, en ze smaakt naar meer, vindt Roger Abrahams.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-43-wat-maakt-sharp-objects-zon-prachtige-serie

De Lagarde Podcast 43 (7 juli 2018)

Roy van Vilsteren heeft de documentaireserie The Vietnam War gezien op Netflix. Roger Abrahams keek naar de snoeiheet-actuele comedyshow van Hannah Gadsby, Nanette (ook op Netflix), en vond hem indrukwekkend. De Seriemoordenaar van de week is musicalactrice Carolina Dijkhuizen.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-43-the-vietnam-war-en-hannah-gadsby

De Lagarde Podcast 42 (30 juni 2018)

Roy van Vilsteren heeft de dertiendelige Netflix-documentaireserie The Staircase uitgekeken en vertelt erover. Floor Overmars zag Love means zero (woensdag 4 juli, NPO 2, 23:00 uur), een documentaire over Nick Bollettieri, de eigenzinnige tenniscoach die zijn sterspeler André Agassi plotseling liet vallen. De podcast Bob (van VPRO Dorst) houdt Roger Abrahams bezig, want: heeft de 84-jarige Elisa ooit een kindje moeten afstaan of is dat verhaal het gevolg van haar dementie? Seriemoordenaar van de week: tv-kok Nadia Zerouali.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-42-the-staircase-love-means-zero-en-de-podcast-bob

De Lagarde Podcast 41 (23 juni 2018)

Floor Overmars is enthousiast over een nieuwe dramaserie over rijke Britten, Patrick Melrose (met Benedict Cumberbatch, maandag 25 juni NPO 2, 22:55 uur). Net zo stinkend rijk, maar dan Amerikaans, zijn de personages uit de kijktip van Roy van Vilsteren: Succession (nu op Ziggo). Roger Abrahams wijst de liefhebber van voetbal en Latijns-Amerika op de komische Mexicaanse Netflix-serie La balada de Hugo Sánchez.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-41-patrick-melrose-succession-en-la-balada-de-hugo-sanchez

De Lagarde Podcast 40 (16 juni 2018)

Floor Overmars bespreekt de modern-prettige aanpak van seksualiteit in de Netflix-film Alex Strangelove. Roy van Vilsteren zou nog wel twintig seizoenen van The Americans willen zien, maar zit pas in het vijfde, ook op Netflix. Roger Abrahams liet zich verrassen door het frisse geluid van The Beatles in de muziekdocumentaire The Beatles: Eight Days a Week (21 juni te zien op NPO 2, 22:55 uur).

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-40-alex-strangelove-the-americans-en-the-beatles-eight-days-a-week

De Lagarde Podcast 39 (9 juni 2018)

In de podcast: Floor Overmars over het documentairedrieluik Novembre 13 en Roy van Vilsteren over het aanbod op Netflix in het algemeen en de serie Safe in het bijzonder. Eva Crutzen nomineert een serie voor het onbewoonde eiland. Presentatie: Cécile Koekkoek.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-radio-39-13-novembre-en-de-serie-safe-op-netflix

De Lagarde Podcast 38 (2 juni 2018)

In deze aflevering: Roy van Vilsteren is enthousiast over de tv-film The Tale met Laura Dern (nu te zien op Ziggo), Floor Overmars liet zich verpletteren door agrarisch leed in de tragische documentaire Het mysterie van de melkrobots (maandag 4 juni op NPO 2 om 20:25 uur) en de WK-bijdrage met een vleugje multiculturele problematiek komt deze week van Roger Abrahams, die een aflevering van Andere tijden sport zag over Dries Boussatta, de eerste Marokkaanse Nederlander die voor Oranje uitkwam (zondag 3 juni, NPO 1, 22:15 uur). Presentatie: Julius van 't Hek.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Podcast 37 (24 mei 2018)

In de nieuwe podcast: Roy van Vilsteren bespreekt het tweede seizoen van 13 Reasons Why (nu te zien op Netflix). Roger Abrahams praat over de documentaire Boter, kaas noch eieren (over veganisme, donderdag 31 mei, NPO 3, 21:35 uur). De hoofdpersoon daaruit, presentatrice Milouska Meulens, is de Seriemoordenaar van de week. Tot slot heeft Floor Overmars als kijktip De spelende mens (donderdag 31 mei, NPO 3, 23:05 uur) meegenomen. Presentatie: Julius van 't Hek.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-radio-37-boter-kaas-noch-eieren-13-reasons-why-en-de-spelende-mens

De Lagarde Podcast 36 (17 mei 2018)

In de podcast: Floor Overmars over het tweeluik Broeders (NPO vanaf 19 mei), Roger Abrahams over de documentaire The Atomic Soldier (NPO, vanaf 21 mei) en Roy van Vilsteren over de documentaireserie Evil Genius (nu op Netflix). Ook met Marijn Frank (o.a. Keuringsdienst van Waarde en de documentaire Vleesverlangen) over de kwestie: welke serie moet mee naar een onbewoond eiland? Presentatie: Julius van ’t Hek.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-radio-36-over-broeders-the-atomic-soldier-en-the-genius

De Lagarde Podcast 35 (10 mei 2018)

In de nieuwe podcast: een Andere Tijden-aflevering over de Holland-Amerika Lijn, het tweede seizoen Dear White People op Netflix en een fijne discussie over de vraag: heeft Zweden of Cyprus nou een beter Songfestivalliedje dit jaar? Met Roger Abrahams, Floor Overmars en Roy van Vilsteren. Presentatie: Julius van ’t Hek.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-35-dear-white-people-s02

De Lagarde Podcast 34 (3 mei 2018)

In de podcast: Mark Robinson (mediaredacteur De Nieuws BV) over de nieuwe Netflixserie Happy! (en zijn ontmoeting met Netflix-CEO Reed Hastings) en Roy van Vilsteren over de opmerkelijke overeenkomsten tussen de Duitse serie Dark en de nieuwe Deense serie The Rain. Plus: hoe zorgen we ervoor dat obscure jaren-tachtig-films te zien blijven?

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-34-de-nieuwe-netflixserie-happy-dark-en-the-rain

De Lagarde Podcast 33 (26 april 2018)

In de podcast: Benja Bruijning gooit Narcos uit de lijst met series die mee moeten naar een onbewoond eiland, alles over de serie Westworld, de Close Up-documentaire Smoking by Design en de podcast De Kasteelmoord.

https://soundcloud.com/delagarde/nporadio1-delagarderadio-20180428-de-lagarde-radio-33

De Lagarde Podcast 32 (19 april 2018)

In de podcast van de Lagarde: alles over de documentaire Jolene, de Netflixshow van Ricky Gervais en antwoord op de vraag: is het nieuwe seizoen The Handmaid’s Tale net zo goed als het eerste?

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-31-the-alienist-en-trump-the-american-dream

De Lagarde Podcast 31 (12 april 2018)

In onze podcast: alles over de nieuwe Netflixserie The Alienist, de Spaanse reeks La Zona en de Netflix-documentaireserie Trump: The American Dream. Plus: welke serie moet volgens NOS-verslaggever Martijn Bink mee een onbewoond eiland?

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-31-the-alienist-en-trump-the-american-dream

De Lagarde Podcast 30 (5 april 2018)

In de podcast: programmamaker Nicolaas Veul over Wild Wild Country, alles over het nieuwe programma van Bas Heijne, het NPO-programma Tweestijd en de HBO/Ziggo-comedy Barry. Plus: was dat einde van Top of the Lake: Chinagirl nou goed of slecht?!

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-30-5-april-2018

De Lagarde Podcast 29 (29 maart 2018)

In de podcast vertelt Hans Kazàn waarom Designated Survivor mee moet naar een onbewoond eiland. Verder: Zuidas, Homeland en O Mecanismo. En publiek! Luister hier.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-29-29-maart-2018

De Lagarde Podcast 28 (23 maart 2018)

In de podcast vertelt Frans Bauer over zijn liefde voor Narcos en hoor je alles over Wild Wild Country, de podcast Spraakwater of Wodka van Das Mag en Top of the Lake: Chinagirl.

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-radio-2203

De Lagarde Podcast 27 (15 maart 2018)

In de podcast: liefdesverdriet om Love S03 (Netflix), een ode Queer Eye (Netflix) en de 2doc Schimmenspel (maandag 19 maart, NPO2, 21:00/NPO Start). Plus: journalist Eric Smit gooit Stranger Things uit de lijst voor het onbewoonde eiland, om ruimte te maken voor 24!

https://soundcloud.com/delagarde/dlg-radio-1603

De Lagarde Podcast 26 (8 maart 2018)

In de podcast vertelt Ruben Hein over de ontknoping van Wie is de mol? (hij kijkt regelmatig met de andere kandidaten van dit seizoen) en welke serie hij meeneemt naar een onbewoond eiland. Verder: Over de rug van de Andes en antwoord op de vraag: is de Netflixhype Annihilation (vanaf maandag 12 maart) nou goed of niet?

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-26-8-maart-2018

De Lagarde Podcast 25 (1 maart 2018)

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-24-22-februari-2019

De Lagarde Podcast 24 (22 febrauri 2018)

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-24-22-februari-2018

De Lagarde Radio 23 (15 februari 2018)

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-23-15-februari-2018

De Lagarde Radio 22 (8 februari 2018)

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-22-8-februari-2018

De Lagarde Radio 21 (1 februari 2018)

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-21

De Lagarde Radio 20 (25 januari 2018)

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-20-25-januari-2018

De Lagarde  Radio 19 (18 januari 2018)

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-19-18-januari-2018

De Lagarde Radio - 18 (11 januari 2018)

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-17-11-januari-2018

De Lagarde Radio - 16 (28 december 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Podcast 15 ( 21 december 2017)

https://soundcloud.com/delagarde/de-lagarde-podcast-15-21-december-2017

De Lagarde Radio - 14 (14 december 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Radio - 13 (7 december 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Radio - 12 (30 november 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Radio - 11 (23 november 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Radio - 10 (16 november 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Radio - 08 (9 november 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Radio - 07 (2 november 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Radio - 06 (26 oktober 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Radio - 05 (19 oktober 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Radio - 04 (12 oktober 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Radio - 03 (5 oktober 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Radio - 02 (28 september 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De Lagarde Radio - 01 (21 september 2017)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen