Van Twee Kanten

Podcast van de week: van twee kanten

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Stellen vertellen openhartig over heftige momenten in hun relatie.

Wat zijn de gevolgen van een heftige gebeurtenis voor een relatie? In Van twee kanten interviewt Volkskrant-journalist Corine Koole twee partners over hun tegenslagen en verlangens. Los van elkaar spreken de stellen over onderwerpen als het omgaan met ziekte, zoals de jonge Dennis die door teelbalkanker onvruchtbaar is geworden.

Het voelt op momenten bijna te intiem, wanneer je Emma (de vriendin van Dennis) hoort praten over de realisatie nooit op natuurlijke wijze kinderen van haar partner te kunnen krijgen. Of Lisette, wiens borderline haar tot suïcidale gedachten dreef. En de aflevering waarin Kris en Wichert vertellen hoe ze 40 jaar geleden tot tweemaal toe vlak na de geboorte een kind verloren, is niets minder dan hartverscheurend. Het maakt de manier waarop de stellen uiteindelijk aan elkaars zijde bleven alleen maar indrukwekkender.

Koole, die voor Volkskrant Magazine al duizend keer de rubriek Lust & Liefde optekende, stelt precies de vragen waar de partners op leeglopen. Het maakt Van twee kanten zware kost, waarin de openhartige vertellers een even rauw als mooi beeld van hun relaties schetsen.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook