Epstein podcast

Podcast van de week: The Mysterious Mr. Epstein

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De schokkende onthullingen over de monsterlijke miljardair volgen elkaar op.

Het was een van de grootste nieuwsverhalen van de afgelopen maanden: de dood van Jeffrey Epstein in een gevangenis in New York. De miljardair was in afwachting van zijn proces, waarin hem misbruik van minderjarigen ten laste werd gelegd. In zes afleveringen bundelt The Mysterious Mr. Epstein alle nieuwsverhalen die het afgelopen jaar over de Amerikaan verschenen - en de hoeveelheid vuiligheid die daarbij naar boven komt zorgt ervoor dat de podcast wegluistert als een schokkende true crime-thriller.

Er is uiteraard uitgebreid aandacht voor de tientallen minderjarige meisjes die aangeven door Epstein misbruikt te zijn. In akelig, vaak misselijkmakend detail, wordt beschreven hoe hij ze naar zijn enorme huizen in onder andere Miami en New York liet komen voor ‘massages’. Maar daar hield het niet op: de podcast onderzoekt hoe Epstein, die geen rijke achtergrond had, zijn dollars bij elkaar zwendelde. Via ponzifraude en dubieuze vriendschappen met bijvoorbeeld Victoria’s Secret-eigenaar Leslie Wexner groeide de Amerikaan uit tot een van de allerrijksten ter wereld, die bevriend raakte met presidenten en Nobelprijswinnaars.

En die rijkdom zorgde ervoor dat Epstein jarenlang onder de radar kon vliegen, luxe deals kon sluiten (zoals een gevangenisstraf waarbij hij dagelijks tien uur lang naar zijn kantoor mocht) en journalisten kon intimideren. The Mysterious Mr. Epstein is een even meeslepend als tragisch en frustrerend document van een monsterlijk figuur.

https://open.spotify.com/episode/0m3QTrv2ifrmb9n4a7fO0n

Lees ook