BBC

Podcast van de week: That Peter Crouch Podcast

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Interviews met voetballers zijn vaak hele voorspelbare zaken. Hoe verfrissend is het om een voetballer nu eens echt openhartig te horen praten.

Foto credit: BBC

Hij zal nooit in een lijstje met de Messi’s en Ronaldo’s van deze wereld terechtkomen, maar Peter Crouch heeft stilletjes een indrukwekkend cv opgebouwd. Hij speelde op twee WK’s voor het Britse elftal, en hij maakt deel uit van een illuster rijtje met spelers die meer dan honderd keer scoorden in de Premier League. Ondanks een wat slungelig uiterlijk (Crouch is twee meter lang) en de daarbij horende onhandige motoriek, speelde hij voor clubs als Liverpool en Spurs.

In That Peter Crouch Podcast is te horen hoe de Engelsman (op 37-jarige leeftijd nog altijd actief voor Stoke City) een boekje opendoet over het leven als voetballer. Crouch gaat in gesprek met BBC-schrijver Tom Fordyce en radiopresentator Chris Stark. Twee journalisten dus - maar de kracht van That Peter Crouch Podcast schuilt in het feit dat je luistert naar een gesprek, niet naar een interview.

In een tijd waarin professionele sporters zoveel mediatraining hebben gehad dat er vooral clichés hun mond verlaten, is het mooi om te horen hoe Crouch met Fordyce en Stark praat. Af en toe merk je aan de journalisten dat ze met een haast kinderlijke nieuwsgierigheid naar het beroep van profvoetballer kijken, wat blijkt uit vragen als ‘waar laat je je sokken in de kleedkamer?’ of ‘wat is de grootste drankrekening die je ooit gehad hebt na een avond stappen?’. Maar bovenal luistert de podcast weg als een gesprek tussen drie vrienden: het is niet alleen een ondervraging, Crouch vraagt de heren ook naar hun levens.

Iedere aflevering richt zich op een bepaald thema uit het leven van een voetballer, van de kleedkamer tot het uitgaansleven, of het bestaan als international. Dat levert niet alleen fijne, kleine anekdotes op (‘Dirk Kuyt is de snelste doucher die ik ooit gezien heb’), maar ook een demasqué van het mysterieuze sportersbestaan. Vol zelfspot vertelt Crouch over hoe hij zich ooit liet verleiden om een dure sportwagen te kopen, om hem vervolgens na een week weer te verkopen omdat hij eruit zag als een sukkel. Er zijn maar weinig vragen waar de Brit niet op in wil gaan, en dat maakt That Peter Crouch Podcast een even informatief als vermakelijk kijkje in het leven van een voetballer.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Luister ook iedere week naar De Lagarde Radio, de podcast over series en tv. Vrijdagnacht rond 4:30 op NPO Radio 1 en op onder meer delagarde.nl/podcast en Apple Podcasts.

Lees ook