Susy Q&A

Podcast van de week: Susy Q&A

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Het ideale maatje voor iedereen met goede hardloopvoornemens.

Foto credit: www.dagennacht.nl

Met de feestdagen achter de rug en de goede voornemens vers in het geheugen zullen veel aspirant-hardlopers het idee hebben om sportief het nieuwe jaar in te gaan. Susy Q&A, een podcast van hardloopster Susan Krumins en Runner’s World-hoofdredacteur Olivier Heimel kan daarbij een prettig hulpmiddel zijn.

Heimel vraagt Krumins, die in 2018 de zilveren medaille won op de Europese kampioenschappen in Berlijn, over haar meest recente wedstrijden, haar trainingen en de manieren waarop ze zichzelf scherp houdt. Daarnaast ontvangt het duo iedere aflevering lopers als Annemerel de Jongh, Björn Koreman en Yvonne Hak, meestal nadat ze een memorabele prestatie hebben neergezet. Het is niet alleen een intrigerend kijkje in het leven van topatleten, maar het levert ook de nodige tips op. Van voeding tot schema’s en materiaal; de lopers zitten vol ervaringen en handigheden voor de sporter die nog niet helemaal in de buurt komt van een podiumplaats bij een marathon. In aangename gesprekken beantwoorden ze de vragen van Heimel en van de Susy Q&A-luisteraars.

De podcast vereist weliswaar een zekere mate van voorkennis - bij verhalen over termen als threshold, uitleg over gelletjes en supplementen zal niet iedereen weten waar het over gaat. Maar voor iedereen die ook maar een beetje interesse in hardlopen heeft, zal Susy Q&A een ideaal loopmaatje zijn.

https://open.spotify.com/episode/1mvNhieUunbgLsHCqtLJsO

Lees ook