Stad in Oorlog

Podcast van de week: Stad in oorlog

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Een indringend verslag van het leven in Charkiv, een jaar na de eerste Russische aanval.

Foto credit: Alena Grom

Een jaar geleden was Charkiv de eerste Oekraïense stad die door de Russen werd aangevallen. In Stad in oorlog, een podcast van het VPRO-programma Bureau buitenland, staan de verhalen van de inwoners in de tweede stad van Oekraïne centraal. Correspondent Michiel Driebergen is aanwezig in Charkiv en vraagt de inwoners naar hun herinneringen van dat eerste bombardement en hoe hun levens er sindsdien uitzien. 

De journalist hoort indringende verhalen, zoals over de achttienjarige jongen die zich vijf dagen na het uitbreken van de oorlog aanmeldde bij het leger om aan het front te vechten. En dan zijn er ook nog de andere strijders, die ervoor proberen te zorgen om het leven in Charkiv zo normaal mogelijk door te laten gaan. De mensen die de parken onderhouden, terwijl iedere nacht de bommen vallen.

Stad in oorlog geeft een indringend beeld van de effecten van de oorlog op Oekraïners. Niet met gruwelijke verhalen over het geweld aan de frontlinies, maar juist door zich te richten op het dagelijks leven van de bewoners van Charkiv.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook