Na Sluitingstijd

Podcast van de week: Na sluitingstijd

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De opkomst en ondergang van horecamagnaat Sjoerd Kooistra.

Foto credit: Dagblad van het Noorden

Hij groeide op als eenvoudige dorpsjongen, maar Sjoerd Kooistra groeide uit tot een van de grootste horecamagnaten uit de Nederlandse geschiedenis. Op het hoogtepunt van zijn succes bezit de Groninger 85 zaken en wordt zijn vermogen geschat op zo’n 130 miljoen euro. In 2010 maakt Kooistra plotseling een eind aan zijn leven.

In Na sluitingstijd, een podcast voor het Dagblad van het Noorden, duiken journalisten Myrthe Klaus en Geesje Oostland in het leven van Kooistra. Ze spreken partners (zowel op zakelijk als romantisch gebied) en proberen te begrijpen waarom de magnaat een eind aan zijn leven maakte, en of zijn keiharde professionele houding ook in zijn persoonlijke leven terugkwam.

Want het duo stuit op de nodige verhalen over de meedogenloosheid van Kooistra, die zonder blikken of blozen lokale horeca-ondernemers tot op de laatste cent uitkneep. Een ondernemer die uiteindelijk van Heineken een vijand maakte die hij niet kon verslaan. Na sluitingstijd brengt het verhaal van een zakenman die een imposant rijk opbouwde, en het toch ineen zag storten.

https://open.spotify.com/episode/0uLKd8g0nrSc8nXEZ8yfjF?si=e86f897b1ccc40b3

Lees ook