Movie Masters

Podcast van de week: Movie Masters

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Een fraai gemixte verzameling van odes aan de grootste filmcomponisten.

Foto credit: NPO Radio 4

In zes afleveringen bewijst Movie Masters nog maar eens wat een belangrijk onderdeel de soundtrack is bij iconische filmscènes. Bij het luisteren naar de reeks, een productie van NPO Radio 4, zie je scènes uit moderne en klassieke succesfilms zich zo voor je ogen afspelen.

Verantwoordelijk voor de afleveringen zijn diskjockey Jeroen van Inkel en Jeroen Schuyt, die zich in ieder deel richten op het werk van een beroemde filmcomponist. In 30 minuten durende soundscapes mixen ze op fraaie wijze soundtracks, filmdialogen en interviews met de componisten tot een vloeiend geheel. Achteraf is er een korte analyse van de twee Jeroens.

Daarbij is er aandacht voor onder andere oudgedienden John Williams (Star Wars, Schindler’s List) en Ennio Morricone (Once Upon a Time in the West). Hedendaagsere voorbeelden zijn er van Ludovico Einaudi (Intouchables) en Ryuichi Sakamoto (The Revenant). De kundig gemixte afleveringen maken Movie Masters tot een lust voor het oor van zowel de moderne als de klassieke filmliefhebber.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook