Mijn schuld

Podcast van de week: Mijn schuld

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Een heftige duik in het geweten van mensen die een ander pijn hebben gedaan.

Foto credit: NRC / De Standaard

Hoe is het om te leven met een ondraaglijk schuldgevoel? In Mijn schuld, een coproductie van NRC en het Belgische De Standaard, horen we intieme bekentenissen. In interviews vertellen de hoofdpersonen over allerlei manieren waarop hun acties pijn hebben veroorzaakt. 

We horen verhalen over affaires, over medische fouten die tot sterfgevallen leidden, over een mishandeling waarbij het slachtoffer de rest van zijn leven in een rolstoel moet doorbrengen. Het zijn tamelijk schokkende, openhartig vertelde verhalen die Mijn schuld een flinke emotionele lading geven.

Op die bekentenissen wordt bovendien nog door drie experts - een officier van justitie, een psycholoog en een filosoof - gereageerd. Zij gaan in op de manier waarop de handelingen van de hoofdpersonen hun sporen hebben nagelaten in hun levens, en hoe het is om te leven met zo’n schuldgevoel. Wie de zware bekentenissen van Mijn schuld aankan, wacht een emotionele duik in het geweten van mensen die nog altijd proberen te leven met hun schuldgevoelens.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook