Makkelijke eters

Podcast van de week: Makkelijke eters

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Restaurantrecensenten Hiske Versprille en Joël Broekaert trakteren op een heerlijke trip door de culinaire laagcultuur.

Culinair recensenten Hiske Versprille (de Volkskrant) en Joël Broekaert (NRC) dineren in de meest chique restaurants, maar in Makkelijke eters richten ze zich júist op de guilty pleasures in voedselland. Het duo bespreekt de ‘culinaire laagcultuur’, die reikt van Viennetta tot paprikachips en slasaus.

Wat Makkelijke eters zo charmant maakt (naast de beste jingle die we tot nu toe in een podcast zijn tegengekomen) is de manier waarop Versprille en Broekaert diepgravend onderzoek doen naar de totstandkoming van deze culinaire guilty pleasures. Van de lopende band in de chipsfabriek tot een meterslange Viennetta die door een machine in stukjes wordt gesneden: de twee journalisten leggen het proces achter het eten fijn en duidelijk uit.

Daarnaast praten Versprille en Broekaert over hun culinaire belevenissen van de afgelopen week, bellen ze met Ava Mees List (sommelier bij driesterrenrestaurant Noma) en duiken ze in mislukte gerechten, zowel van zichzelf als van de luisteraars. Het maakt van Makkelijke eters een heerlijke culinaire kletspodcast, zowel voor hoog- of laagvliegers in de keuken.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook