Long Covid schaduwpandemie

Podcast van de week: Long Covid, de schaduwpandemie

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Hoe vergaat het de mensen die lang na hun coronabesmetting met gezondheidsklachten achterblijven?

Foto credit: EO

Een klein deel van de mensen die het coronavirus oplopen, blijft lang na de besmetting met grote gezondheidsklachten achter. In Long Covid, de schaduwpandemie gaan NPO Radio 1-journalisten Rianne van der Linden en Anne-Sophie van den Toren namens de EO op zoek naar mensen die lijden aan Long Covid, en vragen ze wetenschappers naar een verklaring van hun symptomen.

De afleveringen schetsen een schrijnend beeld van jonge mensen die na hun covid-besmetting plotseling niets meer kunnen. Zoals de 36-jarige Tjalco, die nog niet de vaatwasser uit kan ruimen zonder halverwege twee uur uit te moeten rusten. 

Uit de interviews met experts blijkt bovendien hoeveel er nog onduidelijk is over de langetermijneffecten van Long Covid. Zo is er nog altijd een discussie over de vraag in hoeverre de ziekte een gevolg is van een psychische component, en weten we niet hoe lang Long-Covid-patiënten hun klachten blijven houden. De podcastreeks van NPO Radio 1 geeft een angstaanjagend beeld van een weinig besproken deel van de coronacrisis.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook