Daniël Lohues

Podcast van de week: Lijstjes van Lohues

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Songwriter Daniël Lohues vat zijn muzikale inspiratie samen in fraaie reeksen van liedjes.

Foto credit: Reyer Boxem

Daniël Lohues haalt zijn inspiratie uit alle windstreken van de muziekwereld. In Lijstjes van Lohues vertelt de Drentse songwriter achter Skik en solosuccessen als ‘Niks mooiers as dat’ en ‘Prachtig mooie dag’ aan Gijs Groenteman over de grootheden die hij als muzikale voorbeelden ziet. 

Daarbij presenteert Lohues iedere aflevering één liedje, waarbij hij aan Groenteman vertelt wát er zo goed aan is. Die liedjes presenteert hij in reeksen van zes met een overkoepelend thema; dat varieert van platen over regen, tot kerstnummers of tracks die afkomstig zijn van titelloze albums. Ook qua artiesten is er de nodige variatie: de songwriter gaat van Prince naar James Taylor en van Ray Charles naar The Beatles.

Tijdens de gesprekken bewijzen Lohues en Groenteman zich als muzikale veelvraten, die vol kennis over de pophistorie zitten. Die verhalen zorgen ervoor dat Lijstjes van Lohues een mooi kijkje in het hoofd van een groot Nederlands songwriter biedt, maar ook een bak aan anekdotes over allerlei muzikale helden.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook