KwaadAardig

Podcast van de week: KwaadAardig

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Izzy krijgt een experimentele chip geïmplementeerd om haar gevangenisstraf te ontlopen, en komt vervolgens in een nachtmerrie terecht.

Foto credit: AVROTROS

Wanneer de 18-jarige Izzy betrapt wordt op het stelen van acht laptops, krijgt ze de keuze: of ze gaat ruim een jaar de cel in, of ze mag na twee weken van gedragstherapie weer naar huis. Ze kiest voor de tweede optie, niet wetende dat ze een experimentele chip in haar nek geïmplanteerd krijgt. Denk aan de plot van A Clockwork Orange, gemixt met artificiële intelligentie.

In KwaadAardig, een reeks van 3FM en AVROTROS, horen we hoe Izzy worstelt met de chip, en de stem in haar hoofd die ze na de implementatie hoort. Met zes afleveringen van een kwartier vliegt de podcast in hoog tempo voorbij, maar krijgt hij ook geen enkele kans om saai te worden. 

Acteurs als Chardonnay Rillen, Victoria Koblenko, Imanuelle Grives en Gerda Havertong gooien veel emotie in hun personages, ondanks een script dat niet erg ver de diepte ingaat. Wat overblijft is een podcast die uitermate geschikt is voor een zeer vermakelijke binge-sessie.

https://open.spotify.com/episode/5kI7bFJdmIwA9NqNUqXSoa?si=6079d87e5d3e4c24

Lees ook