Iets nieuws

Podcast van de week: Iets nieuws

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Maxim Hartman reageert op kenmerkende wijze op de actualiteiten.

Maxim Hartman is hard aan de slag gegaan: waar de afleveringen van zijn originele podcast (Mand) vaak ongeveer dertig seconden lang waren, duren die van Iets nieuws maar liefst zes á zeven minuten. In die tijd geeft hij elke ochtend commentaar op huidige gebeurtenissen die co-presentator René van Leeuwen (die geïntroduceerd wordt als ‘millennial en nieuwsjunkie’) hem voorschotelt.

Verwacht geen diepgravende discussies over de actualiteit. In plaats daarvan hoor je de typische botheid waar Hartman om bekendstaat. Zo geeft hij aan geschokter te zijn door het frisse uiterlijk van Brad Pitt in zijn laatste film, dan door een dodelijke brand in een kerk in Egypte. En een nieuwe onthulling over Sywert van Lienden laat Hartman zich afvragen of er geen fatwa over hem moet worden uitgesproken.

Met Iets nieuws zal Maxim Hartman weinig nieuwe liefhebbers erbij krijgen. Vond je zijn humor al te lomp, dan verander je hier niet van gedachten. Maar ben je een liefhebber van zijn directheid, dan kun je zonder twijfel op abonneren drukken.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook