Fear and Loathing in Las Vegas

Podcast van de week: Gonzo

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Van de Schiedammer Parkmoord tot gesjoemel met paardenbiefstuk: dit zijn de verhalen die journalisten het meest bij zijn gebleven.

Foto credit: Universal Studios / Summit Entertainment

Wat is dat ene verhaal dat journalisten altijd is bijgebleven? Met die centrale vraag gaan Merel Westrik (RTL Nieuws) en Frans Lomans (Panorama, Nieuwe Revu) langs verslaggevers in Gonzo, de podcast die is vernoemd naar de werkwijze van de Amerikaanse oerjournalist Hunter S. Thompson.

Zo gaat misdaadjournalist Jan Meeus in op zijn gesprekken met Bram Zeegers, een kroongetuige in het Willem Holleeder-proces die onder verdachte omstandigheden om het leven kwam. Ook Bas Haan vertelt over een zware strafzaak: zijn onthullingen over de onterechte veroordeling van een verdachte in de Schiedammer Parkmoord. Fantastisch is ook het verhaal van culinair journalist Hiske Versprille, die een stuk biefstuk meesmokkelde om te bewijzen dat een van de bekendste restaurants in Amsterdam stiekem paardenvlees serveerde.

De hoofdpersonen in deze podcast vertellen openhartig over hoe ze met hun nieuwsgierigheid en vasthoudendheid nieuws gemaakt hebben. Gonzo klinkt als een viering van de journalistiek, die een ode brengt aan de verhalen achter de grote scoops. 

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Lees ook