Gefixt

Podcast van de week: Gefixt

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

NOS-journalisten Guido van Gorp en Ben Meindertsma doen schokkende ontdekkingen in 'de donkere kamer van de sport'.

De eerste aflevering van Gefixt opent met een waarschuwing voor echte sportliefhebbers, die misschien niet willen weten over de mogelijke fraude van hun geliefde atleten. En dat is terecht: de reeks van NOS-journalisten Guido van Gorp en Ben Meindertsma levert een ontnuchterend beeld van matchfixing.

De twee verslaggevers onderzoeken de verhalen rond verdachte gebeurtenissen in de sport: van een vreemde gele kaart van Sparta-verdediger Tom Beugelsdijk tot een online dartwedstrijd van Raymond van Barneveld. Bij veel wedstrijden, zeker in beloftecompetities en bij minder populaire sporten, blijken er meer gokkers dan fans te zijn. Van Gorp en Meindertsma raken verstrikt in ‘de duistere kamer van de sport’, waarin miljoenen worden ingezet op wedstrijden die van tevoren al beslist zijn. 

Daarbij voeren ze gedegen onderzoek. Ze spreken met onderzoekers, verdachte sporters en gokkers, én ze hebben ontmoetingen met ‘Appie’, een jonge fixer. Het levert een serie op die weliswaar het romantische beeld van de sportwereld kapotmaakt, maar die van begin tot eind is gevuld met spanning en schokkende onthullingen.

https://open.spotify.com/episode/03u93yBJjODOuFk2OkDTlV?si=7e91bf0d6d7f4080

Lees ook