Podcast van de week: Fuck wijn
• 22-03-2021
• leestijd 1 minuten
Schrijver Ronald Giphart en brouwer Ronald van de Streek bereiden je met biertips voor op de heropening van de horeca.
Foto credit: De Telegraaf
Speciaalbier is hot. Waar je voorheen in de kroeg of de supermarkt vooral pils tegenkwam, zijn de kaarten en schappen de afgelopen jaren gevuld met allerlei soorten speciaalbier. Om een helpende hand te bieden in dat enorm uitgebreide assortiment, geven schrijver Ronald Giphart en brouwer Ronald van de Streek met Fuck wijn een cursus bier.
Ironisch genoeg gaat het in de eerste aflevering, met wijnschrijver Harold Hamersma, tóch behoorlijk vaak over wijn. Maar daarnaast bieden Giphart en Van de Streek luchtige, informatieve colleges over allerlei biersoorten, van saison tot tripel en IPA. Bovendien wordt iedere aflevering een stukje bierjargon uitgelegd, zodat je leert wat het verschil is tussen pils, speciaalbier en craft beer.
Ook geinig: Fuck wijn heeft pakketten uitgebracht met de biersoorten die in de afleveringen besproken worden, zodat je tijdens het luisteren mee kan proeven. Dankzij de vrolijke colleges van Fuck wijn weet je straks net iets beter wat je moet bestellen wanneer de kroegen weer open zijn.