Ervaring voor beginners

Podcast van de week: Ervaring voor beginners

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De onderhoudende gesprekken tussen Theo Maassen en andere makers.

In 24 uur met bracht Theo Maassen een etmaal door met zijn interviewkandidaten, in Ervaring voor beginners pakt hij het iets beknopter aan. De cabaretier opent iedere aflevering van de podcast met het zetten van een eierwekker, die na een uur weer afgaat. Wanneer dat gebeurt, is het gesprek voorbij.

Die gesprekken heeft Maassen vanuit comedyclub Toomler met makers van verschillende soorten kunst. Zo heeft hij het in de openingsaflevering met Robert Alberdingk Thijm, schrijver van onder andere Dunya & Desie en A’dam - E.V.A., over zijn maakproces. Regisseur Laura van Dolron vertelt aan Maassen hoe ze een haast geïmproviseerde manier van theater maakt, waarbij ze dagelijks helemaal opnieuw begint. En Paulien Cornelisse legt uit hoe ze van een onzekere stand-up comedian veranderde in ‘de Arnold Schwarzenegger van Nederland’.

Net als in zijn tv-programma bewijst Maassen zich in Ervaring voor beginners als een prettige interviewer, die niet bang is om het oneens te zijn met zijn gasten. Het zorgt voor zeer interessante gesprekken, waarbij die eierwekker steevast eerder afgaat dan je verwacht.

https://open.spotify.com/episode/5RF2FldbNF4dkCX9XKBscQ

Lees ook