Podcast Dr. Bones

Podcast van de week: Dr. Bones

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De opmerkelijke geschiedenis van serieleugenaar Peter B.

Met de slogan ‘I open corpses to close cases’ op zijn visitekaartje beweerde Peter B. forensisch patholoog te zijn. Hij werd ingevlogen om lichamen te identificeren na vliegrampen, gaf les op de politieacademie én werd aangenomen bij de GGD. B. blijkt zijn diploma’s en ervaringen echter uit de duim gezogen te hebben.

In Dr. Bones, vernoemd naar de bijnaam die B. zichzelf gaf, proberen journalisten Hansje van de Beek en Michelle Salomons zijn web van leugens te ontrafelen. Het duo vraagt zich af hoe het kan dat B. met een cv vol verzinsels bij grote internationale organisaties en de Nederlandse overheid aan de slag kon.

Uit dat onderzoek blijkt dat de hoofdpersoon al van jongs af aan de wildste verzinsels als waarheid presenteerde. Zo zou hij mee hebben gedaan aan de Davis Cup en tijdens een stationering in Afghanistan een bombardement hebben overleefd. Bij de driedelige podcast van Argos val je van de ene verbazing in de andere, waarbij de ene leugen alleen maar kan worden toegedekt met de volgende.

https://open.spotify.com/episode/5WPp5eMqQ0TlTg0XErRYpy?si=5c05c1146d554591

Lees ook